❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, May 20, 2014

Kurang kecerdikkan kah?Assalamualaikum dan selamat malam semua. Errrr, semua? siapa kah "semua" itu?? Kedengaran seperti ramai sahaja bukan? Kahkah. Ya, sangat ramai seperti, sawang yang sangat ramai, labah-labah beramai ramai, habuk beramai ramai. Uishhhh. Ramai jugak tu. Hoho

Di kala gelap yang sudah ke jam 11 malam, saya mahu mencoretkan sesuatu. Sesuatu yang isi nya tidaklah sesirius mana. Sekadar melepas batuk ditangga, sambil menanti anak mata yang bulat ini mula kuncup layu sedikit demi sedikit. Itu saja motifnya.

Kisahnya bermula begini...

Maka, menempuhlah ia minggu minggu ahir sem yang dipenuhi perkataan Test, Kuiz, Assignment, Markah, re-test, 29/30, 1/40, 0/35... Errrrr. Pengsan seketika. Hmmmm.

Masa dipenuhi dengan pelbagai kerja, sampai tidak menyempat di siapkan di kantur sana. Maka, di usung pula beguni guni beg yang dipenuhi kertas kertas untuk di tanda. Hanya cara itu saja yang dapat mensetelkan kerja menggunung banyaknya.

Maka, malam itu, malam kerajinan yang amat pelik sekali berlaku dalam hidupnya. Tidak pernah jiwa berkobar sedemikian rupa. Tidak pernah hati mampu menepis jeritan katil yang lantang menyeru namanya, "kemariii... kemari.. sang bidadari..."  Akan tetapi, malam ini semua berjaya di harungi. Demi seguni kertas test, assignment dan kuiz. Semuanya di gagahi.

Semangat itu di sambut dengan secawan nescafe, dengan harapan, agar mata tidak akan cepat terkulai layu, agar segala penat jerit mengusung kertas yeng berguni guni banyaknya itu akan berbaloi.

Hanya beberapa menet saja dihirup air penuh cafen itu, lantas bola bola mata mula mengembang, bandan bertenaga terasa. Wahhhhhh. Boleh mula untuk menanda apa yang dibawa pulang bersama. Wahhhh.

Kertas kertas yang di isi dalam guni tadi, diteliti satu satu. Hmmmm. Test 2 belum ditanda, test 1 sudah ditanda. Ok, mari menanda Test 2. 

Ya, test 2 yang mana tidak pernah sama dengan test 1. Akan tetapi, hey hey hey, mana pergi paper jawapan test 2 aku. Kenapa ada kertas jawapan Test 1 yang sudah bertanda sahaja? Hey hey hey, letak mana nie?? Hey hey hey, jangan cakap aku telah tersilap ambil dari atas meja sendiri. 
Lalu tersalah bawak balik ke rumah. Errrrrrrrrr.

Stress mak tauuuuu. Jangan la berkelakuan sebegini lagi nyah.

Ok, jangan risau, kita masih boleh menanda kuiz. Maka di keluarkan kertas jawapan kuiz pelajarnya. Pen merah kuat di genggam. Hanya tinggal untuk melabuh pen merah di atas kertas  saja. Dalam masa yang sama, cuba mencari skema jawapan kuiz sebagai rujukan bagi menanda. Cari dan mencari. Geledeh dan terus menggeledah. Errrrrrr. Kenapa berbuat pekerjaan yang tidak berapa nak cerdik lagi nie. Hadoiiiiii. Tertinggal di office juga? Kehampehsan menebal terasa.

Hadoi hadoi dan hadoi. 

Mata sudah bulat kesan dek secawan air bercafen tadi. Incik buah hati telah hanyut dibuai mimpi. Kalau ada boleh berdiskusi isu isu dunia bersamanya. Hmmmmmmm. Nasib ada ruang di sini. Maka, jen jen jengggggg.... terhasilah sebuah entry untuk May ini. Muahaha. 

Itu saja kisahnya. 

Sekian.

PdanS : Tulisan yang tidak bercirikan memberi faedah bagi yang membaca. Hohoho. Sudah lama tidak menulis dengan hati yang seperti ini. Huhuhu. Saya sukaaaaaa...

No comments: