❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, April 19, 2014

Hmmmm...

Hmmmm
Kepala sakit ya amat amat.
Banyak sangat benda difikir.
Itu baru hal itu, belum di tambah yang ini, yang itu, yang ini lagi, yang itu pula.
Errrrrrr....
Boleh pecah saraf  otak gamaknya.

Aku ini orangnya, tidak boleh banyak benda yang menimpa nimpa.
Cukup satu perkara.
Ditambah sikit saja.
Mau rasa nak muntah.
Mau rasa sakit nak pecah kepala.

Ya Allah..
Betapa lemahnya hambaMu ini.
Terlalu lemah.. terlalu jahil..
Ya Allah...
T_T

Tuesday, April 8, 2014

2 kisah

Satu.

Kuantan - kuala lumpur - kuantan
Macam kampung sebelah je di ulang alik. Kesana bersebab. Hal interview. Hal rezeki dari Allah. Letih usah diperkata. Tapi, digagahi jugak mereport sepatah dua di sini. Kisahnya begini. Berdebar bagaikan apa, hapal macam nak gila, bila masuk saja, hanya 3 soalan di tanya. Ada master belum? Student yang di ajar fail berapa orang? Dah kawin belum? Wowwwww. Hahaha. Seronok bukan. Hanya kata kata nasihat saja yang banyak terkeluar dari panel. Hmmm. Apa apa pun Alhamdulillah. Allah permudah seperti yang hati pinta. Syukur...

Dua.

Arjuna beta.
Sedap lagu itu. Saya menyangka yuna yang mengalunkannya. Setelah menggugel lirik, baru sedar yang lirik tercipta dari seorng bonda yang kaya dengan kata kata puitis nya. Lagu yang di alun juga darinya. Nice. Sedap suara. Memang kena dengannya. Hmmmm Arjuna, nama anak kecil yang senantiasa menghias IG dia. Comel dengan bermacam keletah. Lagu yang tergubah indah itu, khas buat anak kecil itu. Pesanan dari sang ibu buat ajruna nya yang kasih tidak pernah kurang, sayang tidak pernah pudar...

Sunday, April 6, 2014

Quote #101



PdanS: Yesss. Setelah berbulan lamanya tidak mengepost apa-apa quote, lalu quote yang ke #101 ada berbaur baur sedih. Hmmm. Apakah? Apakah?? T_T

Empty




Hmmmmm.. entah apa harus dikata.. setiap butir yang tercipta tak mampu menggambar apa yang hati rasa..

Rasa yang entah mahu dikabarkan bagaimana, bisikkan syaitan, atau detik rasa dariNya...

Memandang yang terhidang, membayang bagaimana kedepan, takut terasa untuk menyusun langkah...

Satu demi satu diteliti, disusun, agar kedepan yang ditempuh tidak bekecamuk...







PdanS: Duhai hati, banyak yang sudah berubah, sama ada kamu perasan atau tak, saya nampak apa yang kamu rasa. Lost. Tahu puncanya. Ya Allah, aku rindu rasa yang lalu... T_T