❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, February 4, 2014

Kampit yang bertama.

Hari ini kisahnya menderma darah. Pertama kali mencuba. Sesuatu yang tak dirancang untuk kesana. Tiba tiba saja. Huhu. Pada mulanya mahu mencari seseorang di sekitar library itu, tetapi kelibatnya tidak juga di jumpai. Maka meronda rondalah sekitar kawasan sementara menati beliau pulang ke kanturnya, lalu eh eh, ada derma darah la, dan eh eh jugak di sapa oleh pegawai kesihatan di situ.

Pagawai : Pensyarah ke?

Me : A'a.

Pegawai : Boleh la derma darah.

Me : Tu la, macam nak. Tapi saye ada klas la jap lagi.

Pegawai : Takpe, kensel je kelas tu. Nanti boleh ganti. Derma darah dulu.

Me : Kelu lidah seketika.

Selepas di hasut beberapa ketika, lalu, tingggg!! Eh, di kaunter sedang mengisi borang.

Ingatkan sakit bagai apa. Rupa-rupanya relax saja. Siap beborak dengan rakan sekerja sampaikan terlupa nurse tengah cucuk kat sebelah. Tak yah nak cuak lah. Semut ketik lagi pedih darinya.

 
 Sebagai bukti pembelian.
 

Lepas nie kalau ada lagi kelibat baju baju putih kat mana mana. Aku mesti terpa. Sebenarnya sangat elok menderma. Bukan saja untuk mereka yang perlukannya. Tapi buat diri kita, menghasilkan darah yang baru, lebih baik dari sebelumnya.


.
 Ikelan sat. Kekekekekeke.






PdanS : Sila jangan muntah untuk gambar kedua. Kekeke. Dua dua tingtong selalunya 

No comments: