❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, April 17, 2013

Hikhik.

Assalamualaikum.

Hai belog. Malam ini aku ada kelas malam. Kelas ganti untuk anak didik. Ganti atas sebab mahu becuti panjang. Yuhuuuuu. Cuti ! yeay yeay! Ceh suka macam esok yang cutinya. kahkah. Sabar ya diri. 2 minggu lagi.

Pulang nanti harus pergi membuang undi. Tapi kenapa mesti 'buang' ya? Tak boleh kah jika di tulis mengundi saja. Hurm. Selalu menjadi kemushkilan akal aku. Nak membuang ke mana? Longkang? Parit?  Aiyoyoo. Ilmu kesusasteraan belum penuh di dada, berpuitis pun asyik ke laut saja. Maka tak perlu nak menyebok dan mengomen mendalam sangat.  kahkah. 

Then, nanti nak pangkah apa ya? Hurmm. Aiyooo. Serius tatau. Eh, dah lah. Bukan hal mengundi yang dikabarkan untuk kisah  kali ini. Di kala senja nak ke magrib ini. No No.

Sebenarnya, hikhik, teman nak kabo ke deme nie. hikhik. Teman memasok petang tadi. Hikhik. Alaaaaa, dapo teman dah canggeh lerr. Udah ada dapo hat buleh keluar api api tet tet tett. hikhik. Lepaih tu teman dengan asaitednye memasok ler. Masok sup sayo jeee. Pestime nie memasok kat dapo kat qumoh sewe teman. Hikhik. Teman suke bebenor nie. Seqonok lerrr. Buleh le teman masak kek pulok lepaih nie. Ceywahh. Baqu ada dapo sebijik dah berangan tak mau mau. Celah mane nak bakau kek nye tah ler. hikhik.

Lepaih tu, teman nak nunjuk ler hat teman masok tadi. hikhik. Idok ler kacak menawan sangat. Tapi oghang puteh kate 'dun judge the book by its kabe' ceywahh jadi mat salleh pullok. Mat saleh kale klabu asap. hikhik. Teman qase sedap kot. Sebab teman makan tadi, sedo sedo dah habeh!! Licin pulok tu. Hai, sedap bebenor tu. Hikhik. [ Harus la licin sebab lapaq wehhh!!! ]

Jadi, di sebabkan magrib pun udah nak dekat, teman nutup dulu la ye cerite teman malam nie. Teman nak bubuh sekeping gambo sebagai bukti pembelian. Hikhik. Ate, kenape dok speking peghok pulok nie. Gedik semacam pulak tuh. Aigooooo. Dah. P semayang nuh!!!









.

No comments: