❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 4, 2013

Hati yang girang ^_^

Assalamualaikum.

Lagi 27 menet bakal ke jam 5 petang yang menandakan beg boleh di angkat untuk cabut balik pulang. Jadi sisa yang berbaki ini mari menaip sesuatu untuk cacatan hidup hari ini. Hidup hari ini biasa biasa saja. Datang kerja. Lalu mengantuk yang amat amat. Jadi di lepaskan perasaan itu pada tempat solat kaum wanita. Tidur 5 menet pun boleh nyenyak gila. Mau tak gila. Tengah tengah tidur tub tub tersedar. Tengok keliling. "Ya Allah, pukul berapa dah nie? Aku kena pergi kerja! Tak mandi lagi. Sempat ke tak nie?" Alahai. Comel sungguh. Padahai dah memang dalam office dah pun. Kahkah. Sebab buat kerja yang tak berapa nak molek, maka kena mamai yang bukan bukan. Kehkeh.

Tapi kan, entah la kenapa mata asit kuyu saja. Badan letih letih. Padahal semalam tak sempat pukul 9 dah gugur di medan perang. Still lagi bermengantuk ngantuk? Seytang apakah yang menumpang di badan ini. Errrr. Jangannnn. Tangan itu sila menaip dengan gaya sopan saja ya. Hadoi. Inilah bila di mood yang sangat cemerlang. Dia memang suka suka hati yang sangat suka lalu tersuka dan terus suka nak tulis apa pun. Hadoi.

Owh. Suka hari ini punya sebab. Bukan secara tidak semena menanya nak suka bagai gila. Ehem ehem. Malam ini i nak balik kampung. Yuhuuuuuu. Dah sebulan duduknya di atas tanah yang bukan darah tumpah. Memang kena! Harus! dan Wajib! balik. Mesti!! Cuti selama 4 hari akan berheaven-heaven di bumi Yan. Yan yang ada mak ayah. Ada makanan sedap. Ada bendang yang mata tak tersekat untuk nak pandang jauh jauh. Ada dapur!!! Yes bila ada dapur akan ada redvelvet! ada bubur! Serius mengidam nak makan bubur! OK. Seperti biasa. Setiap kali nak balik kampung mesti kena buat list makanan apa yang nak di masak. Actually bukan nak di masak. Nak 'suruh mak masak'. Kehkeh. Kalau diri sendiri masak baik tak payah mengidam. Sini pun boleh buat kan. Hihi. Teruja sungguh nie. Macam 1st time nak balik Yan je setelah pat lima tahun berkelana. Ceywahh.

Okeh. Dah. Masa yang berbaki tinggi beberapa menet lagi. Menet yang cukup untuk kemas, shut down komputer, berjalan ke kereta, dan beratur depan thumb print. Hikhik. Tata. Esok bersiaran langsung lagi dari bumi Yan indah permai.









PdanS : Kamu yang aku sayang. Semalam aku mimpi. Mimpi kat Sana. Kisah di sana. Aktiviti yang selalu aku perbuatkan kat Sana. Ya Allah rindunya. Beratur naik bas ramai ramai untuk pergi Ziarah. Beratur untuk ambik makanan. Berjalan pergi masjidil haram. Semua beramai ramai. Wajah wajah yang aku nampak jelas kelihatan mereka mereka yang aku kenal waktu di sana. Langsung tidak ada samar samar. Insan insan yang berhati mulia. Semuanya baik baik dan menyenangkan hati belaka. Yang tua. Yang muda. Yang sebaya. Alahai. Rindunya. Kamu, nak pergi lagi, tolong doakan untuk aku sama.. :(

No comments: