❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, March 20, 2013

Ketaq wehhh.



Assalamualaikum kamu yang kacak dan cantik luar dalam. Hai hai hai. ^_^

Esok 21 March. Hari yang penuh debaran bagi penanti yang menanti berbulan bulan bersama peluh resah. Owh. Sila tak payah klise klise sangat. Stright to the point boleh? Hadoi. Dengan diri sendiri pun nak hangin. Susah sungguh kan. Haha

Ok. Kita mulakan kembali dengan nada yang lebih cool. Kahkah. Sangat cool tauu!!!

Esok result SPM keluar lah kamu. So? Perlu ke menyebok?? Tidak perlu ye. Cuma bila sebut SPM SPM nie. Teringat di kala 9 tahun yang kebelakang. Masa usia muda remaja. Hurm. Macam mana ek perasaan aku malam tu? Berdebarkah? Atau relex relax saja? Hurm. Dun la tanya tanya. Sebab aku bukan insan yang punya memori seorang duktur. Mampu hapal itu semua. Tapi kalau tanya kehidupan sebelum bertemu ujian ujian SPM. Uish. Tersangat remember!! 

Hadoi. Kisah kanak kanak nakal yang dalam diam diam saja. Tanpa di hidu insan sekeliling. Sekali pandang begitu zuhud sekali. Tapi, bila sudah mengenali. Ok. Tidak perlu di buka pekung pekung busuk itu. Yes!!! Hahaha.

Hidup dulu-dulu sungguh banyak mainannya. Sangat tidak bersungguh sungguh untuk hal hal belajar. Ada kesedaran bila seminggu lagi nak exam. Di kala itu baru lah skrip skrip penyesalan kedengaran. Baru la terasa yang AddMath itu mudah. Fizik itu kacang. Tapi seminggu saja yang berbaki? Memang sangat tidak sempatlah lah untuk mentelaah ilmu 2 tahun yang di pelajari. 

Walaupun bukan candidate SMP2012, tapi saya pernah merasa menjadi candidate SPM2003. So, i know how u feel, how tidoq sangat tidak lena, how ketaq tak payah cerita, dan how excited nak jumpa kawan-kawan lama. So, sekucar kacir mana pun emosi. Sebahagia berbunga bunga mana pun perasaan. Terimalah result dengan hati yang redha. SPM hanyalah pembuka hidup kamu yang lebih panjang dan besar lagi cabarannya. 

Dan ingat "Result bagus bukan tanda kamu sudah berjaya menawan dunia, ia boleh jadi perangkap kepada kegagalan jika kamu terlalu teruja dan sombong. Result kurang bagus bukan tanda kamu telah terbenam ke bumi, jika racun pun boleh jadi penawar, tidak mustahil kamu boleh bangkit terbang."-Farah Lee









PdanS : Hidup sudah menjadi padat dan sendat. Entry tidak mampu terupdate lagi. Selamat menyepi. Tata. Assalamualaikum. 

No comments: