❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, December 29, 2012

Peplum.



 Pelam mempelam di luar pagar, 

ambik galah tolong jolokkan, 

saya gadis tengah gila peplum, 

kalau nak belanja jangan segan segan.





Something yang aku sedang crazy about. Crazy sampai macam nak cakap. "Hai peplum, kamu sangat kacak! Kapel jom!!" Kahkah. Gila. 

Peplum. Apa itu peplum? Sila rujak baju kembang kembang di bawah, kalau kabur lagi sila tanya Incik gugel. Sekian. 

Errrrr. Tolong la ajak p makan kenduri. Boles i melaram baju baru ini. Hikhik. Nak pakai pergi kerja macam melampau pulak kan. 






Pink color. Versi pendek sikit. Tapi macam nak letgo saja sama sapa-sapa yang nak. Tak pakai pun lagi. Tapi rasa macam terover beli berhelai helai dan tatau bila nak pakai. So, better letgokan saja.





Ini peplum peach versi muslimah sikit. I loikee. 




Ini time majlis kawen kawen sepupu di Raub Pahang minggu lepas. Peplum yang di beli dengan tak sengaja di pasar malam berdekatan rumah. Terembat 2 helai. Sehelai lagi hitam merah. Tapi dek kerana hitam merah itu terlalu ketat yang melampau peplum, so semalam i pergi kedai tu balik dan mintak tukar nak ambik skirt. Nasib baik dapat. Hihi. Jangan di tanya kenapa tudung pink dan baju biru sebab suka hati aku lah kan. Hahaha.





Nie bukan peplum. Tapi blouse biasa biasa yang corak dia luar biasa. Ceywah. Luar biasa lah konon. Dah engkau tersamsul beli, haruslah di claim luar biasa. Kahkah. Sekarang nie yang aku perasan, corak corak abstrak macam gini yang orang dulu dulu dok pakai datang kembali. Old skul gitu. Ada gak aku balik kampung nanti selongkaq almari baju mak aku yang dulu dulu. Kahkah.














PdanS : Azam tahun baru yang nak masuk beberapa hari je lagi nie adalah, semoga aku tak bershoping secara menggila lagi. Cukup laa. Ini yang last ye Munawwarah. Errrrr. Bukan kah ini azam tiap tiap tahun yang tak pernah tercapai. Eh, bukan tunggu hujung tahun saja akan ada azam macam nie, tapi tiap kali habis bershoping dan menyesal pun mengambil tempat, lalu azam seperti ini pun terkeluar. Tapi tahan sejam jah. Errrr. Sekian. Haha.


2 comments:

ada mokhtar said...

i nak! hehehe.. owh tidak dok gila beli jugak skrang ni. huwarghh.. benci tau awat dok nampak semua cantik ja la ni .

mOOn said...

tu la pasaii.. kan kan.. serius tak boleh p masuk kedai mall mall ka mana2.. semua nak bali nanti... haha.. eh, u nak betoi ka.. i nak jual nie..