❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 4, 2012

Langkawi?


Assalamualaikum teman. Hai. Hai yang membaca. Hai yang scroll laju laju melihat gambar saja. Hai yang tak sengaja tersamsul masuk ke sini. Hai yang dengan sengaja  mengstalk belog ini tapi tak tinggal jejak (mari perasan sat. kahkah). Hai!! Tak kesah apa tujuan kamu, semoga dalam Rahmat dan Hidayah Allah selalu.

Hidup kembali seperti sediakala setelah beberapa hari beriang gumbira bersama kechitaan hati. Alahai. Hidup hidup. Kenapa tidak selamanya kamu itu indah. Tapi kalau setiap hari hati tersenyum, hati senang, bila nak di rasa susah itu. Susah yang buat kamu lebih ingat pada Maha Pencipta, kan. Hurm. Kalau susah itu lebih buat aku sentiasa ingat, tidak lalai leka, ingin sekali mahu di pilih untuk berada dalam lingkungan itu saja. Tapi, dengan bekal iman yang tidak seberapa ini, mestilah yang buat hati tersenyum akan mendapat pilihan lagi. Tak begitu. Sudah. Mari bercerita kisah kisah hati tersenyum tempoh hari. ^_^

Okeh. Bertandang ke Langkawi setelah hampir 10 tahun tidak di jejak bumi Mahsuri itu. Even punya ibu saudara yang menetap di sana, sepupu yang paling close tinggal di situ, tapi tatau lah kepapa punya la susah sangat untuk sampai ke Pulau itu. Nasib ada majlis kawin kawin Si Jantung hati. Maka, cuti di apply beberapa hati untuk majlis besar beliau.

Jadual cuti sangat-sangat padat. Dari mula sampai ke penamat. Sampai semput jadinya. Tapi tidak mengapa, bila diri berada dalam lingkungan mereka-mereka yang tersayang, semua rasa penat lelah itu jadi hilang. ^_^

Sebenarnya malas nak membebel panjang-panjang. Nak cerita pun malas jugak. So, layankan saja gambar gambar pilihan hati ini sebagai buah tangan dari Langkawi. Nak bagi cekelat Daim, engkau jauh sangat. Kenal pun tidak. Maka, nah ambik gambar gambar ini. Feel la sendiri sendiri ye. 






Island Hopping

Satu bot boleh memuatkan 12 orang dewasa. RM160/bot 
Nie harga kawan-kawan. Kalau harga sebenar tatau. Mahal lagi kot.


Trip 

Dibawak ke Pulau Dayang Bunting (1jam lepak sana) Boleh mandi, boleh naik boat hat kayuh guna kaki tuh. Nak sampai tasik tu harus panjat tangga naik bukit turun bukit yang boleh semput sekejap. Monyet dan rakan rakan monyet sangat ramah tamah. Plastik plastik sila sumbat dalam baju.

Then di kutip oleh tukang boat yang naik tadi,  dibawak pulak ke kawasan helang banyak banyak. Bagi makan kulit ayam. Helang pun patuk mematuk permukaan air seperti di lihat dalam National Geography. Ceywahhh. (dalam 10 menet)

Then di hantar ke Pulau Beras Basah pulak. Pasir pantai putih gila gila. Boleh snorkelling  Ada sebijik sahaja kedai yang jual air. Mahal. Air mineral bodo bodo sebotol dua ringget. Tak ada toilet. Sangat sangat sangat cantik view kat situ. (1 jam di beri masa untuk duduk situ)















Timkiu camera cap ayam. Kamu sekali lagi buat aku bangga punyai diri mu. Even harga kamu jauh lebih cikai dari mamat mamat DSLR yang segak kacak gagah menggoda hati aku, tapi setiap kali aku perlukan kamu, selalu yang paling terbaik yang engkau berikan. Selalu tidak mengecewakan aku. Lef you lah!!! Errrr. Dengan camera sendiri pun nak kena bermadah cinta indah indah. Kahkah. Rosak sungguh. 

Gambar kenduri kendara tak ada sebab aku sibuk mengalahkan tuan rumah. Jadi gambar tak sempat nak di snapkan. Apa-apa pun, next time, bila kelapangan itu tiba, bila rezeki itu Allah murahkan, nak pergi lagi. Banyak lagi sebenarnya tempat nak di redah, especially naik naik payung terjun ituuuuuuuuuu. Hat ada bot tarik tarik tepi pantai. WOWWW!!! Teruja gila kot nak try!! Walaupun nampak macam, hey, dah hidup lama kah? tapi aku still nak try jugak!!!! Sudah di survey hari itu, RM60 per person. Tapi cuaca adalah hujan. Maka, hasrat terpaksa dilupakan.

Ok. Itu sahaja, kisah dongeng untuk hari ini. Selamat menyusun plan bercuti!! ^_^











PdanS : Sewaktu sedang asyik leka mendrive kereta untuk ke next destination, tiba-tiba mendapat satu surat chenta.  Cinta yang dalam terpaksa. Errrrrrr. Sungguh shit n shitty lah. Memang menspoilkan mood cuti cuti aku. Terus balik rumah Mak Njang, dan tidur, dan tidak menjoin mereka mereka ke cable car. Kenapa??? Kenapa harus tak perasan yang lesen sudah mampus 11.11.2012?? Kenapa Munawwarah?? Kenapa?? Lalu bila ada abangpoliskacaklahmacammanapunakustillakanpangkahkaukaupunya menahan kereta anda, dan tika itu baru perasan. Eh eh, lesen ku, eh eh, 11.11, eh eh,  semua itu sudah tidak bermakna lagi tika itu. Melayang RM300. Cissssss. Beli handbeg dah boleh dapat 3 biji. BTW, that mean selama nie, engkau dok syoq drive ke sana sini sekitar Kuantan, kemudian drive dari Pahang ke Kedah dengan lesen yang sudah mampus?? Aiyoyoooo. Sungguh comel lah. Lain kali sila buat lagi, Kahkah..

No comments: