❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, September 27, 2012

Tentetif mengulor. Kehkeh

Assalamualaikum kamu yang cantik kacak luar dalam. Hai, selamat berpagi. Eh, pagi? Awalnya engkau berblog kan? Tak bekerja kah? Hey, mana boleh, i kan pekerja cemerlang, haruslah tak suka ambik kesempatan nak cuti cuti nie. Kehkeh.

Okeh, bila nama pun hari Jumaat, mesti mood kerja terbang melayang. Nak nak memang tak ada kelas yang harus di masuki. Jadi, datang awal pagi mengadap Adam Hawa yang semalam punya episod dulu secara online sambil mengunyah macaroni yang di bawa teman sekerja. Sekejap lagi nak keluar breakfast pulak. So, sementara menanti kawan yang seorang lagi menghabiskan sedikit lagi kerjanya, mari mengetuk sesuatu di sini.

Selepas makan makan mahu keluar sekejap. Eh, sekejap ke? Di harap sekejap je lah. haha. Banyak benda nak kena settle, ambik duit, ambik tudung, pergi kedai potostap, pergi kedai gambar. Dah masuk bandar nie ada lah melekat mana mana mall nie. Eh eh? pekerjaan anda mengajar atau mengulor? Kahkah. Hepp. Shadap you!! Di office hanya tinggal beberapa ketul saja. Yang lain lain semua tak ujud. Yang balik rumah, yang pergi makan McD, yang entah kemana-mana. So, bila sudah tidak ada kerja, harus lah membuat kerja sendiri saja. Tapi enviroment kerja sini memang best. Best sebab macam tak terikat sangat nak keluar masuk office. Bila kelas tak ada, pergilah mana-mana yang engkau nak pergi. Janji jangan sampai lupa nak masuk balik sudah. Kang bos cari   tak jumpa, lalu terkontoi lah di situ yang mana engkau kaki mengulorr jee. Kahkahkah. So, be careful muna.

Bercakap tentang hari ini juga iaitu Jumaat, hari ini akan ke Kota Lumpur untuk meraikan majlis kawen my BFF. Tersangat banyak agenda yang disusun. Start malam ini lagi. Bertemu sama kawan si gebu gebam di Shah Alam, melepaskan rindu dendam. Esok pagi, berkunjung ke teratak kakak di TUDM Subang menuntut sampret yang dijanji maniskan oleh beliau, petangnya pulak menghadiri majlis nikah kawan, malam, adiknya pulak mahu tunang menunang dan saya di suruh mengsnap wajah mereka mereka yang bahgia itu. Lusa, barulah majlis kahwin yang ditunggu-tunggu, yeay!! Boleh pakai baju cantik secara boria-boria dengan rakan taulan, i loikeee!!. Kemudian, Tulat iaitu hari isnin, ada appointment bersama duktur di spital Sungai Buloh, semoga mendapat duktur yang tak hemsem supaya jantung aku tak berdetup kengcang. Muahaha. Huissshh. Panjang sungguh tentetif. Hebat saya.

Okeh, sudah. Tak mahu membuang masa di sini, saya belah dulu. Tata!!!












PdanS : Dalam gigi ada lubang. Dalam lubang ada sakit yang sampai ke pangkal otak, terasa tajamnya, nyut-nyutnyaa. Hurm. Kalaulah diri dengan sangat mudah menerima yang semua sakit itu penghapus dosa. Kan bagus.

No comments: