❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 9, 2012

Video rayaTak sampai semenet aku dah sebak. Ya, sangat tak boleh tengok mereka yang kurang upaya, yang tiada mak ayah. Hati jadi sangat lelah, lalu membuatkan mata jadi berkaca.

Bila melihat kisah kisah sedih, perkara yang meruntumkan jiwa, selalu pesan pada diri "Mungkin di dunia nasib kanak kanak ini kurang menyebelahi, tapi di akhirat nanti, tentu syurgalah tempat mereka".  Untungnya budak budak nieee..

Seharusnya tangisan bukan pada mereka mereka itu, tapi pada diri kita sendiri. Aku nie? Yang di dunia diberi kesempurnaan. Di sana nanti, tak menjamin akan terus syurga Allah kan? 

Sedih atau gembira sesuatu kisah itu, tidak ada guna jika kita sekadar melihat dengan mata dan hati tanpa disusuli dengan muhasabah untuk diri. Hurmmm...

Alhamdulillah, syukur untuk semua kesempurnaan yang Tuhan beri. No comments: