❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, August 7, 2012

Jahet menjahet.


Jam di penjuru laptup menunjukkan enam, enambelas menet petang. Lagi sengahjam puding roti i siap di bakar. Lagi 15 menet akan muncul ayat riyawat yang di nanti tiap petang. Lagi Sejam lebih, matahari akan terbenam menandakan waktu berbuka sudah tiba. Jadi, di kala sisa sisa menet yang sedang menanti dan ternanti, maka saya mahu catatkan sesuatu di sini. 

Hari ini? Apa sudah jadi pada hari ini? Hari selasa, hari yang bersakit sakit sampai buat mood jadi tak best. Bila mood jadi tak cantik harus la katil dan tilam menjadi teman setia. Jadi, kesimpulan untuk petang ini, saya hanya tidur tidur saja. Sekian.

Kemudian, owh, di kala sedang tidur secara terpengsan di petang hari, saya telah termimpi satu kisah. Kisahnya saya telah pergi ke kedai elektrik dan membeli mesin jait jenama Samsung. Samsung ada keluarkan mesing jait kah? Mushkil sungguh. Haha. Dan rupa bentuk mesing jait itu adalah FLAT seperti sebijik screen komputer yang FLAT. Hurm. Ajaib. Macam mana nak menjait kalau bentuknya flat. Tapi, apa apa pun, mimpi tu sungguh buat saya tersenyum bila di kenangkan balik. Ya lah, seminggu ini kerja hanya mengadap baju orang dan manik manik bertaburan. Jahit dan terus menjahit di siang dan malam hari. Maka, mimpi pun terbawak bawak lah kepada hal hal menjahit itu. Kahkah. 

Tapi kan, memang sekarang nie, selepas macam menjadi perempuan TULEN, (ceh, sebelum nie perempuan celop kah) kalau di tanya apakah wishing list yang nak di buat, mesti mesing jait di tangga teratas, kemudian di ikuti dengan oven yang boleh masuk 4 bijik loyang sekali masak, kemudian mixer untuk 1kg dan 2 kg. Ya, semua alatan sangat menampakkan seorang perempuan tulen yang ke arah mak mak sudah. Kahkah. Sampai pernah satu ketika sedang berborak borak dengan kakak "Kak, muna rasakan nanti kawen tak mau la hantaran merapu merapu tu semua, nak mintak mesing jait sebijik ja? Aci dak?". Lalu kakak pun menjawab "Hang tau dak sebijik mesing jait tu berapa? Dua tiga ribu!! Kalah harga hantaran merapu tu lagi". Owh, ya ka? Haha. Tapi kalau nak berangan tak salah kan. Huhu. Daaaaaa.





Kucing, tolong jait baju raya ai sat.. 








PdanS : Tadi pagi pergi memborong barang barang kueh mueh raya ini. Tak sabar mau dikerjakan semua semua resepi yang terpelekat di dinding peti ais itu. Cepat la siap manik manik oiiiii...

No comments: