❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, July 31, 2012

Senyum tengah hari.

^__^

Di awal perenggan sudah tersenyum panjang? Hep, ada apa-apa kisah gembira? Entah, hari ini hatinya tenang. Bila tenang akan ada senyum senyum yang panjang panjang. Panjang yang terbawak ke dalam setiap penulisan. Eh, menunggu hati yang tenang baru mampu tersenyum secara panjang panjang? Tidak lah begitu. Setiap hari harus ada senyum senyum. Baru hari boleh indah. Baru hari yang sendat terasa longgar. Tak begitu.

Dan menulis di tengah hari ini juga tidak ada paksi yang akan mengukuhkan cerita. Hanya suka suka dan sesedap hati hendak terdetik apa. Hai hati. Mari menulis yang indah indah saja hari ini. Indah? Banyak yang indah. Kalau perlu dikarang dengan kata-kata, memang tak terketuk dek key board beta. Haha. Hadoi. Apa yang cuba aku merapukan di kala take five ini.

Take five? Ya, kerja sekarang memeriahkan baju kurung kawan kawan. Supaya tangan bajunya nampak bercahaya merelit, supaya baju anaknya nampak lip lap lip lap. Dan hari ini juga kerajianan adalah tinggi. Tinggi lah sebab beberapa jam sudah di burn dengan hal terbongkang di atas katil. Jadi, sebagai ganti, kerja harus bersungguh sungguh. Tidak boleh merelax-relax lagi.

Rezeki rezeki. Selalu macam ini. Datang dengan tiba tiba. Dari sumber yang tak pernah aku duga, langsung tak terfikirkannya. Serius, selalu ada saja yang menjelma. Macam macam. Dikala diri tidak punya pekerjaan yang tetap, tapi Allah sentiasa meng-adakannya. Syukur Alhamdulillah. ^_^

PdanS : Kadang-kadang cuba nak elakkan diri dari terjebak dalam hal hal mengupdate entry nie. Tapi apa boleh buat. Sebab hati sangat mahu berkata kata. Tak suka bermadah dalam jiwa. Mahu ada medium untuk diterjemahkannya. Boleh gitu? Haha. Mari layankan saja. Dan kadang kadang belog like diari yang harus di tulis tiap hari. Ada saja kisah yang nak dikabarkan. Tapi yang buat cerita hati terbatas adalah, orang mampu mengaksesnya. Sebab itu bukan semua perkara dikongsi bersama. Alahai. Segam lah saya. Eh, ada ke orang baca? Kahkah. Sekian. Tak payah berangan. Mari sambung kerja!!!!

3 comments:

S.U.R.I.A. said...

gojesssssssssssssss yerrrr

S.U.R.I.A. said...
This comment has been removed by the author.
mOOn said...

alaa.. gojes lagi baju tawen dier..