❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, July 19, 2012

Sedih.



Ya, sekarang dan sejak beberapa bulan ini, hati sangat sangat sensitif. Tidak seperti dulu, keras dan berbatu. Emosi pula mudah sangat tersentuh, dan susah pulak untuk dikawal.

Kamu, camera saya hilang. T_T Even baru sejam mencari dan tak menjumpai, tetap nak declare dia dah hilang. T_T Hilang lalu membuatkan mata saya masuk habuk. Hurm. Mata dah mula berkaca. T_T

Kesukaan saya yang paling utama adalah mengsnap gambar. Jadi bila kekasih hati hilang, mesti lah hati akan hiba. Biarpun ianya hanya cap ayam, hanya camera digital lama yang sarung pun sudah berbulu, yang shutter pun dah tak berapa nak befungsi, tapi itu tetap harta yang paling saya sayang.

Banyak kenangan dengan camera yang satu itu. Masih banyak gambar yang belum saya transferkan dari memori card camera itu. Hurm. Sedihnya. T_T

Tak mengapalah. Mari positifkan hati. Allah tarik satu nikmat dan mungkin Allah nak gantikan dengan satu nikmat yang lebih lebih membuatkan hati saya gembira dari punya camera itu. Hurm. Apa tuh? Entah. Mari tungguh dan lihat. 






Hasil dari camera yang itu. Sangat memuaskan hati saya walau hanya camera cabut dan harganya cuma empatsembilansembilan. Sebab itu hati sangat tersentuh bila kelibat beliau hilang dari pandangan. T_T







~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Tafsir surah Adh-Dhuha yang diambil dari status seorang blogger terhebat. HILAL ASYRAF.  Secara tiba tiba terpandang  pada statusnya. Ya Allah, memang Allah itu MAHA MENGETAHUI setiap inci isi hati T_T.   Seperti Allah menjawab untuk apa yang aku rasa.  Diberi peringantan melalui insan insan yang tak pernah kita duga. T_T




"Dan tiadalah Tuhanmu meninggalkan kamu, dan tiadalah pula Dia membencimu(sebagaimana orang lain)."



"Dan tidakkah engkau melihat pengakhiran(saat telah dilalui semua ujian) itu lebih baik dari awalnya(ketika baru memulakan perjuangan)?"

"Dahulu engkau yatim(tidak punya sesiapa), Dia memberikan engkau perlindungan(sahabat, isteri)."

"Dahulu engkau kesesatan(tak ada fikrah, tak ada ilmu agama), Dia memberikan engkau petunjuk(ikut usrah, tahu serba sedikit fasal agama)."

"Dahulu engkau miskin, Dia memberikan engkau kekayaan."






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~







PdanS : Hurm. Nothing to say. Menanti dan berharap lagi. Moga ada kisah gembira bila Ramadhan menjelang tiba nanti. Kuantan dan Kuantan. Sungguh mendebarkan!!

2 comments:

S.U.R.I.A. said...

bersabar la syg..insyallah ada rezeki lain..k

mOOn said...

tq kamu.. dan sebenarnya sudah dijumpai yg hilang itu.. hihi.. ^_^