❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, July 6, 2012

Pelamin simple


Tak nak cakap apa lagi. Nah saya sajikan gambar gambar ihsan google dan di Facebook.




Simple tapi sangat sangat gojeskan.







Tudiaaaa. Gambar sebesar besar alam. Haha. Sengaja nak suruh kamu kamu suka dan terjebak jugak ke kancah ini. Apa macam? Cantik tak? Heyyy, i very the like like lah!! SIMPLE but SANGAT SANGAT lah GOJES kan pelamin dia. Tambah tambah yang merah di atas sekali tuh.

Actually my kazen nak kawen pada bulan duabelas ini, jadi, i selaku kazen yang rapat dan boleh diharap(aiceh, masuk bakul angkat sendiri nampak? ) telah diberi tugas untuk mereka bentuk pelamin yang cantik. So sekarang sibuk dok survey survey, like like, google goole barang kawen yang comel comel. Eh, tapi kan, kalau dia tak mintak tolong pun engkau sibok dok survey dah kan? Nak kawen esok ke kak? kahkah. Ya, berangan itu penting. Inilah perempuan, kerjanya asyik berangan sambil memikirkan macam mana duit dapat diperabiskan. Kahkah. Hadoi..

Ok, kembali kepada cerita pelamin nie, secara serius, i kalau nak kawen pun nak pelamin yang simple sahaja. Tapi disebalik simple itu haruslah terselah kegorjesannya. Like, kalau pelamin itu adalah wanita, beliau boleh disama cantikkan macam Scha. Selalu bersimple simple sahaja. Tapi semuanya nampak sangat very the gojes di badan dia. 

Lately orang macam gemar kan pelamin yang atas kepala ada bunga jurai jurai berjuntai juntai dengan banyaknya. Diibaratkan seperti celling rumah tiba tiba telah berbunga laaa. Dan bunga dia tumbuh mekar semekar mekarnnya. Like gambar di bawah ini. 



Cantik jugak. Saya suka. Tapi kalau pelamin jenis ini yang nak DIY kan, wow ada gak aku bukak butik sendiri nie last last. Banyak benda yang perlu di dapatkan. So, rasanya yang bertemakan "ranting ranting kayu" sahaja yang boleh di try berhempas pulas. Yang tu pun cute apa kan. Like macam 2nd picture tuh. Ok apa kannn. Macam sonata di musim saju gituwww. Ouchhh.

Lagi pelamin yang ada paper wheel tu. Yang tu pun dah banyak orang buat. Bukan saja untuk pelamin, tapi backdrop stage hari guru sekolah, subjek untuk pendidikan seni sekolah pun dah ada orang buat guna ideal paper wheel itu. Eh, sapa orang itu ya? Hahaha.

Cantik jugak kan kalau tampal tampal kosong macam itu.















Ok. Setakat ini saja kisah pelamin simple dan gojes untuk petang ini. Mata sudah layu bak tasik biru, jadi tanpa membuang masa lagi jom pakat cari madu, eh eh, cari tilam dan bantal untuk beradu lahh.. Haha. Daaaa.





PdanS : hurm. 

No comments: