❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, July 29, 2012

"Kad Raya" come to mama..


Penantian satu penyiksaan kah? Hurm.. Hurm sambil dahi kedut dan kening terangkat sebelah. Penuh tanda tanya tuh. Menjadi si penanti yang tak menetap di sri menanti. Kalau menetap di sri menanti macam akan boleh diterima lah. Ini tidak, menanti dan terus menanti. Adus. Apa yang cuba aku kabarkan ini. Haha.Owh, ini adalah entry merapu di kala tengah hari. Di kala, diri hanya nak take 5 saja dari kerja menjahit tetapi ahirnya tertake ber five-five lamanya. Sampai terupdate pulak satu entry tanpa dipinta. Apa apa pun sila tak payah baca. Sungguh akan membuang masa anda sebab isi seterusnya adalah madah madah indah yang tak ada guna. Kahkah

Madah indah hari ini adalah kad raya. Yuhuuuu. Kad raya. Sudah lama tidak berbalas balas kad raya kan. Dulu, satu ketika umurnya baru di tingkatan menengah rendah, memang gila menghantar mengpos kat raya nie. Sampai sekali raya dapat 50 keping. Gila hebat kan. Hebat la, sebab tak start posa lagi aku sudah menyebokkan diri mencari kad raya. Lepas tu setiap kad raya pasti di susuli dengan serangkap pantun indah "Pecah kaca pecah gelas, sudah baca WAJIB BALAS". dan disertai dengan alamat rumah. Sungguh bermuka tak malu. Kahkah.

Tapi dulu memang diri suka membalas balas surat. Nak nak di tingkatan 4, 5. Memang teptiap minggu mesti akan ke pejebat sekolah mengecheck surat. Bila tengok balik khazanah lama-lama yang di simpan.. Alahaiii, suwitttnya aku dulu dulu. Siap surat menyurat bagai dengan kawan kawan. Sekarang? Hurmm. Hurmm. Akan fikir 100 kali dulu kot kalau nak bersurat surat nie. Ya la, nak menempuh pejabat pos sambil beratur panjang semata mata nak beli stem limakupang saja. Owh, mungkin tidak lah. Lebih baik aku email saja.

Tapi bila dikala raya raya nie, terindu rindu pulak zaman menengah rendah yang lalu. Sekarang nie dapat sekeping kad raya pun sangat sangat buat hati gembira. Walaupun si penghantar adalah dari ejen insuren  entah mana. Kahkah. Takpa takpa. Janji saya boleh belagak menayang satu rumah sebab dapat kad raya. ^_^





Semua nie khazanah yang still saya simpan. 



Dulu pernah satu ketika, di kala menengah rendah, aku mendapat satu kad raya dari secret admirer. Secret kah? bila antaq kad raya bubuh nama? haha. Boleh laaa. Disebabkan secret admirer itu adalah berlainan jantina, maka haruslah diri menjadi sangat cuak jika diketahui oleh kaum keluarga. Nak nak lagi kad raya itu bersaiz besar gedabak, saiz A4 kot kalau tak salah, lepas tu ada madah madah indah istemewa untuk marka, euwww.. dan paling canggeh ada bunyi lagu raya!! Cuma bedak tak pasti dia bubuh atau tidak. Kerana kakak aku sibuk nak mengheboh satu keluarga, jadi kecuakkan terus menjelma. Disebabkan itu  aku terpaksa mengoyak kad raya yang paling canggeh pernah aku terima. Yang disimpan hanya part yang bagi bunyi lagu raya. Bila mengenangkan kembali, sedih pulak rasa. Keji sungguh tingkahnya. Haha. Itulah, di zaman  kematangan itu masih belum ada. Benda benda  dari mereka yang berlainan jantina memang harus mengseramkan jiwa. ^_^











PdanS : BTW, penantian di perenggan teratas bukan berkisarkan kad raya. Itu penantian lain. Penantian yang sudah letih nak didebarkan. Tak mengapalah. Saya percaya, semua ketentuan Allah, adalah paling terbaik untuk saya.

2 comments:

suratexpress9 said...

Salam,

Kini terdapat cara yang mudah menguruskan surat yang banyak dengan penggunaan Sistem Pengurusan Surat

S.U.R.I.A. said...

meh alamat.