❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, July 24, 2012

Bainati Jannati

 Hai. Morning!! errr.. dah jam 12 tengah hari baru nak morning morning kah anak dara? Hadoi. Rosak akhlak kalau semacam ini tiap tiap hari. Haha. Hep, i kado tido laa. Semalam dalam bas sangat tak mampu nak pejamkan mata, nak lenakan minda. Fikir macam-macam hal hal diri. Lena pun rasanya sejam saja. Eh, eh dalam bas? eh, eh dah di rumah ke? Eh eh ya laa!! Dah balik home sweet home la!! hihi. Suka tak terkata.

So excitednyaaa. Macam macam misi bermain di minda. Nak jait baju rayanya. Nak buat kueh rayanya. Nak masak benda benda yang perut dah lama rindukannya. Alahiii. Patut la kan, selalu orang cakap "Rumah ku Syurga ku". Dulu kecik kecik tak paham kenapa rumah tu syurga. Tertanya tanya kat mana best yang macam syurga tu. Ya la, membesar kat rumah. Bebelas tahun duduk rumah. Mesti la rasa nak keluar dari dunia itu saja. Mungkin dah bosan kot. Tapi, bila dah besar besar nie, baru lah mengerti dah barulah dapat rasai sendiri yang memang "Rumah adalah syurga kita".







"Rumah ku syurga ku" Syurga? Ya, di rumahlah tempat pengumpul segala amalan, segala perbuatan, segala pekerjaan yang kita tak pernah dan jarang fikirkannya, adakah perkara seremeh itu dapat memasukkan kita dalam syurgaNYA. Berbakti pada mak ayah, kasih sayang sesama adik kakak, tugas harian sebagai isteri, melaksana tanggungjawab sebagai ketua keluarga, semua semua membawa kita ke Syurga. Kan..


















PdanS : Balik rumah, ada sorang baby kecik kecik, dan 3 orang sepupu yang bersaiz baby baby separuh kecik. Sangat meriuh rendahkan rumah. 3 orang baby separuh kecik yang di jaga hampir 2 minggu lamanya kerna mak dan ayah mereka pergi menunaikan umrah.

No comments: