❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, July 6, 2012

Owh my Abaya.


Sekarang nie sedang bermood mood abaya dari arab, dubai, qatar. Ceywah nak negara negara timur tengah saja kau nie Jemah. Ye la, konon nak ambil feel pergi haji atau umrah suatu hari nanti. Kena la berangan dan practice siap siap. Boleh gitu? hihi. Tapi sebenarnya saya lebih dan sangat sangat selesa kalau berjubah. Ya, lah, kalau berjubah tentu tentu lah jubah tu dah beso gedabak, tak payah fikir, nampak bontot bulat ke, nampak peha beso ke. Nak sembahyang pun senang. Sarung stokin dengan inner tangan saja. Siap. 

Sekarang, kalau keluar ke mana mana saya lebih prefer pakai skirt kembang labuh tuh. Rasa lagi selesa. Dah la isi isi dan lemak lemak dah mula tunjuk belang. Kalau pakai seluar lagi lah macam kelihatan insan insan tak diperlukan itu. So, alternatifnya, mari kita beli jubah banyak banyak!! Yeayyy!!!

Amboi, banyaknya duit engkau ye Jah. ^_^ Idok le gitu Senah. Saya tak punya wang yang bekepuk untuk di bazirkan. Cuma, mencari inspirasi dan semangat untuk jait jubah sendiri saja. Setakat nak try try buat untuk diri sendiri lepas kot. Tu pun jubah bodo bodo je lah yang mampu. Sayang sangat nak bazirkan duit yang memang tak ujud tuh. Haha. So, beli kain dan jait sendiri lebih jimat. Dapat pun boleh berhelai helai. Cuma sekarang menanti buku cacatan menjahit saya tiba dari Yan, dan lepas itu dengan kadar segera boleh mendrift dengan injen mesin jait yang bercap Fuji itu.

Tadi sempat berwindow shooping kat facebook. Abaya abaya dia sangat lah mantobbb beb!! Gila jap aku tengok. Nasib baik duit kat akaun ada secotet saja. Kalau banyak kompem aku dan pi order dah. 

Tanpa membuang masa, mari kita menggila sat dengan abaya abaya yang sangat gojes ituu.






abaya ini paling aku idam idamkan dan berharga Rm200. Aiyoyo. Tunggu i punya kerja yang tetap dulu ya. Baru boleh dibazirkan tanpa rasa bersalah.




I jadi sangat tertarik sebab hari tu penah nampak satu perempuan pakai abaya, dan abaya dia memang kembang gila gila, bila jalan nampak cantik lah sebab macam berombak ombak gitu. Lepas tu kat tangan dia fit kan. Macam, wau stylo jugak ek abaya fesyen nie. Selepas tu terus termimpi mimpi abaya tu. Sampai bawak ke google lah. Macam macam aku type, jubah kembang payung la, jubah kembang besar, last last terjumpa lah abaya yang pernah saya nampak hari tuh. Lebih kurang macam nie la. Lalu hati menjadi suka riang tak terkata. Tapi bila mengenangkan duit. Ow ow owwwwww. Nehi sayang. Kita tunggu kerja betul betul dulu yer.

















See, cantik kan. So, kalau berminat boleh jalan jalan di link dibawah.






1 comment:

fatimah zaharah said...

Salam..sy ad mnjual jubah abaya...bmint sms 0132643039...boleh whtups