❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, July 13, 2012

3 di hari jumaat.



Tilawah Al- Quran 2012

So comel tengok qari dan qariah dalam tv tadi ambik hadiah. Macam macam gelagat. Tegelak aku satu rumah. Ada yang nak ambik sendiri hadiah dalam tray, tak sempat Agong nak ambik bagi. hihi. Comel sungguh. Ada yang naik tangga, ambik hadiah, then undur, turun tangga, kemudian naik tangga balik sambil tesengeh depan Agung. Terus satu dewan gelak. Huhu. Ada yang lucu tuh, tah la dari negara mana, mungkin tak biasa dengan protokol raja raja nie, dia naik tangga, lepas tu kaku tatau nak buat apa. Semua orang gelak tengok dia. Sampai kena suruh ke dapan. Yang tak tahan sekali, ada satu pak arab kulit hitam tuh, siap peluk 3 kali kat Agung kita. Semua orang terkesima. Aku yang tengok berdebar jadi. Lepas tu semua pakat gelak. huhu. Owh, yang qariah pun sama gak, ada sorang tuh, naik tangga, then nak tunduk la tanda hormat, tiba tiba telentang ke belakang sebab tempat stop betul betul kat bucu tangga. Siap terjerit lagi dia. Nasib baik slow je. Hadoi. Haha. Semua orang gelak. Agung pun sama tersnyum tengok.

Biasalah, tiap negara lain adat dia, lain protokol dia. Mungkin mereka tak biasa. Mungkin jugak negara mereka tak ada Raja, so, tak tahu bagaimana cara nak berhadapan dengan raja.

Dan tiba tiba jugak, aku teringat akan konvo yang akan berlangsung nanti di bulan 10. Boleh tak nak buat peace peace bila ambik scroll nanti. Huhu. Cuba la kalau nak kena masuk surat kabar muka depan. Hohoho.




Kamu yang tak bernyawa.

Hey, sebenarnya nak menjahit baju. Tapi kain, owh sungguh menyakitkan hati. Kenapa mesin jahit kakak saya sangat tak mesra pelanggan. Kain lycra dia tak mooo. Dia nak kain yang keras keras saja. Uwaaaaa. Dah la berangan nak pakai maxi kembang kembang di hari jumaat depan, di hari terakhir saya berkhidmat sebagai guru ganti di sana. Alaaaaaaa. Terus hati mau angkat satu bijik mesin jahit sendiri. Senang. Kalau lah beli mesin jait tu pakai habuk je dah lama aku beli. Kahkah. Tapi kalau lah semua urusan jual beli pakai habuk je, baik engkau pergi kutip habuk banyak banyak then beli baju siap. Lagi senang. Tak payah nak sakit hati dengan alat alat yang tak dak perasaan tuh.




Perut tak cool

Seminggu nie perut tak sihat. Saluran penghadaman pun sangat tidak cool. Sebijik betik sudah di telan, 3 bijik oren sudah di hadam. Teh kelat sudah di tuang. Tatau apa lagi yang harus di isi dalam perut gue ini untuk menjadikan ia dapat berfungsi dengan baik dan seperti kebiasaan kebiasaan. Kadang kadang sakit sampai terfikir, iskk, nie sakit buasir ke? aku nie kena appendix ke yang teruk sangat sampai begulung gulung atas katil. Kalah kena senggugut. Ya, senggugut aku seperti rasa sakit perut nak membuang je. Tak lebih dari itu. Dan kadang kadang tak rasa sakit apa pun. Syukur tak ada senggugut yang dasyat dasyat.



No comments: