❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, June 27, 2012

Upacara kanak-kanak.


Keberadaan diri bersama dengan kanak kanak riang sangat membuat diri ini seperti mereka juga. Melayan setiap tindak tanduk mereka. Mengsertai setiap permainan mereka dan kadang kala bila emosi terlebih bahagia, akan lebih kekanakkan dari mereka. Sampaikan mereka mereka pun naik malas melayan makteh yang comel ini. Ya, aku dapat rasakan sebab kadang kala, watak doremon aku langsung tak di endah mereka. Selalunya tiap srkip doremon aku yang dicipta sesedap hati akan disambut oleh mereka yang konon  sebagai nobita ke, Giant ke, atau sunio. Nie tak. Kena sound lagi ada!! Haha. 

Jadi tidak hairanlah kalau tetiba aku bermain cikgu cikgu dengan mereka. Membantu menyediakan makanan rumah bila mereka bermain masak-masak, dan turut serta dalam bilik air memeriahkan parti buih buih syampoo bersama. Hihi. Aku paling suka part mandi sama-sama itu. 

Di kala kala umur lanjut sebegini,[Lanjut? errr, mari menerima hakikat. haha] aku masih bermandi mandian dengan kanak-kanak kecil itu. Best!! Mandi bukan seperti biasa biasa yang mana akan mengambil masa 5 menet, kemudian siap! Oh tidak. Mandi bersama mereka seperti ada satu sambutan majlis pembukaan saloon milik sendiri di dalamnya walaupun hanya memuatkan 3 orang saja. Upacara sangat riuh rendah yang mana ia mampu menaikkan bil air rumah dan melicinkan botol botol syampo, sabun, sabun muka, conditioner, dan lain lain lagi yang tersadai di rak toilet. Dan yang pastinya sudah tentu akan berejam rejam sehingga tunggu orang luar ketuk sampai nak lekang pintu baru punya perasaan nak keluar. Muahaha.























PdanS : Hurmmmmmmmm. Hurm panjang panjang. Sebab? sebab yang tah. Biarlah. Saya sorang je yang tahu. Kadang-kadang tak semuanya benda kita harus tulis. Simpan sikit untuk diri. Ada jugak sesuatu yang dinamakan privasi.

No comments: