❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, March 30, 2012

Status anda !!!

Hye ladies out there. Assalamualaikum. Hai hai. Untuk ladies saja di hai hai sebab rasanya tidak ada lelaki gagah kacak bergaya yang membaca di laman ini. Kan. Haha. Okeh.

Tidak ada apa yang mahu dibicarakan sangat. Sebab badan busuk, berpeluh baru sudah masak, jadi perlu mandi. Bila nak mandi selalu saja ada hati nak check sejenak dua laman ini. Dan bila dah check tuh, ada hati pulak nak menulis satu dua ayat. Haha. Okeh mari layankan saja.

Actually nak pesan kat diri sendiri dan sesiapa pun yang terbaca entry ini. Tolong la jangan mengupdate status di Facebook sesuka hati. Status anda sangat mencerminkan diri anda!!!!

First, jangan tulis benda like anda sedang menghadapi masalah rumahtangga ke, masalah dengan kawan ke, tak suka orang ini, orang itu. Sebab dalam facebook sangat ramai stalker stalker yang sedang tekun mengusha anda. Dan lagi ramai kaki gosip yang dok tunggu je status anda di update kan, jadi dapat lah satu dua bahan yang boleh di canang canangkan di pelusuk kampung. Tulis satu ayat, kaki gosip nie pulak akan tambah jadi patblas ayat yang semua salah. Adusss. Ini bukan contoh yang di reka semata mata. Sudah terjadi depan mata!!!!! Adus, kenapa perlu ada orang yang sangat sibuk nak jaga tepi kain orang. Ingatkan dalam TV je ujud kaki kaki gosip kat kampung kampung nie, jaja cerita sampai ujung kampung, sampai jampung sebelah. Dalam alam realiti saya dah jumpa!! So beware dengan STATUS ANDA!!! 


Second. Jangan la nak mencarut, memaki orang itu ini. Nak marah orang pun, sorang sorang dah la tahu, luah la kat tempat lain. Tak payah luahkan dalam Facebook. (Dalam islam pun tak di ajar, nak hilangkan marah dengan marah orang lain balik. Nooo!!! Pergi ambik air sembahyang dan istiqfar!!) Skali lagi diingatkan, status anda sangat mencerminkan diri anda. Kadang kadang mereka itu akan berkata "Alah, aku bukan jenis yang hipokrit, nak berselindung perangai sebenar". Ye kee, owh, tidak hipokrit, tapi melakukan sesuatu yang tuhan tak suka itu dan dalam masa yang sama mengaku beragama islam, tidakkah SANGAT HIPOKRIT begitu? Hurmm? Serius sangat tak suka dengan mereka mereka yang status berbaur memaki orang itu ini. Dan saya sangat sangat percaya, bukan saya sorang saja yang menyampah, semua yang baca naik meluat dengan si penggemar update status yang berbaur kata kata syaitan ini. Tulis la sesuatu yang elok elok. Bila orang lain baca, anda pun dapat tempias pahalanya. Apatah lagi kalau yang anda tulis itu sangat berkesan pada hati mereka, buat mereka ingat pada Pencitanya, lagi lah di lipat gandakan pahala itu. Kan..


Okeh. Itu saja, pesanan untuk diri sendiri dan orang lain. Semoga apa yang di pesan ini, saya tak lupa dan selalu ingat. Dah jangan dok buat!!! SILA BAWAK MANDI!!!!












PdanS : Diri sangat sangat berbimbang bimbang.. Haishh..

No comments: