❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, March 29, 2012

Jarum dan benang.



Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. Fuhhh!! Penuh salam aku tulis malam nie. Selalu hai hai hello je. Hadoi, sungguh tidak bercirikan seperti agama yang kamu anuti. Dan tetiba saja intor sudang menampakkan diri sangat menjadi sangat bangus nie? Wah!! hihi. 

Tadi dengar ustad tu ceramah, 6 hak yang kita kena jaga semasa manusia. 1st sampaikan salam terhadap kawan-kawan apabila bertemu. Dan setiap salam yang kita berikan kepada teman kita itu, seperti kita mendoakan dia 3 perkara. Assalamualaikum(selamatlah ke atas kamu) Warahmatullah(Allah merahmatimu) Hiwabarakatuh(Allah berkati kamu). Jadi lepas nie, marilah kita pakat pakay bagi salam ye. ^_^

Okeh. Begemana hari ini? Hari ini sangat padat dan sendat. Ecehh, sendat la sangat. Baju sendat dan isi badan padat  ada la. Kahkah. Pagi tadi ke Sungai Petani menyetellkan sedikit urusan masa depan. Lepas tu sempat mengukur 2 bijik mall, lalu menyebabkan kad ATM kena cucuk. Adus. Sedih menjadi diri sendiri. Terlalu tidak boleh TAHU YANG DALAM AKAUN BANK ADA DUIT. Sayu mengenangkan diri sendiri. Mungkin kita selalu dengar pepatah, Alah membeli, Menang memakai. Tapi untuk kisah si peternak jerawat ini, mungkin akan jadi  "Tak kalah membeli, tak menang nak pakai". Sugguh tragis kan kisah hidup beliau. Sampai tak sempat nak menjahit. Terbongkang macam tu saja.

Dan tadi keluar sempat menyambar 2 kain yang sangat cute warnanya, royal blue dan kuning gold gold begitu. Bila dicombine kan. Adussss, sungguh bergayannya saya. Mesti paling glamer di pagi raya. ewahhh ewahhh.. 



Sesudah membeli, sampai sampai saja di rumah terus di bawak keluar kain itu dan di hampar. Di ambik ukuran badan sendiri. Ditanda pada kain. Diam tidak diam, segala perbuatan diperhati oleh Si Ibu cantik jelita. Dan terus kena sound sekejap. "Haaa!!! Beli kain lagi? Ishk, mak tatau la, muna nanti bila dah reja ada duit, bla bla bla.. pong pang pong pang...... Nie nak buat apa nie? nak potong kain ka? Tu kain corak  yang dah potong dalam raga tu nak buat apa? Bila nak jait? Dah dah. Simpan. Tak payah gunting. Buat dulu bagi jadi kain yang dah potong tu, bagi siap. Baru buat yang nie. Dengaq dak!!!!"

Aiyoyoyo. Ya dalam raga masih terdapat bertimbun timbun kain yang dah di potong dan tidak di jait. Yang dah siap jadi baju tapi tak dijait manik. Dan yang tak dipotong potong simpan sampai mata naik sakit.  Aiyoyoyo. Bini sapakah itu. Haha.  Dan hasil usaha selama sejam setengah tadi maka hasillah sebuah skirt kembang kuncup kembang kuncup yang di buat secara cincai cincai sebab leteran si bunda macam tercabar dek akai. Hahaha.




No idea untuk 3 pasang kain ini. Hadoi..










PdanS : Kad kawin kawan DONE. Kad qulling DONE. Assignment TAK DONE. Jait manik, PUN TAK DONE. Haha. Masih perlu berhempas pulas. Esok akan mula menyambung misi manik manik sedunia. Sampai siap!!! 

No comments: