❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, March 23, 2012

Hidup oh hidup..


Hidup aku nie kadang bagai chips more. Sekejap di KL, sekejap di Melaka, Sekejap di Yan semula, dan tiba tiba sekejap lagi di KL kembali. Aiyoyoy..

Hidup aku juga kadang kadang macam sekejap mahu. Sekejap tidak. Sekejap lagi tak nak lah. Dan kadang kadang akan jadi YES!! Hadoi. Tolong la tetap pendirian.

Hidup sekejap naik sekejap turun,

Dan kadang kadang sekejap bahagia dan sekejap lagi stress bagai nak gila.

Hidup nie jugak, sekejap baik, sekejap jahat. Sekejap sekejap lagi insaf, lama lama sikit lalai. Hurmm.


Hidup owh hidup..

Apa apa pun, macam chips more ke, mahu idok ke, naik turun ke, jahat baik ke.. yang pasti engkau MEMANG SEKEJAP.

Sekejap engkau kadang kadang buat aku rasa malas berusaha untuk dunia ini. Mahu begini saja. Tidak terlalu menderita dan tidaklah seselesa mana. Biasa biasa saja.

Tapi bila ada suara yang mengata, buat aku rimas. Mahu dibuktikan kepada Si Pembuat cerita, yang aku bukan seperti dijaja.

Tapi untuk apa, kalau hidup semua berlandaskan mulut mereka.

Tak ada apa apa. Kosong dan tak berguna.

Baik macam nie saja. Tenang dan tak memeningkan kepala..

Hurm.. Hidup... oh  hidup..







"Bekerjalah seperti engkau akan hidup 1000 tahun lagi 

Dan beribadahlah seperti engkau akan mati esok hari"












PdanS : Kadang kadang rasa nak duduk dalam penjara saja. Makan minum tak payah susah susah nak jaga. Tempat tidur semua dah ada. Masa free sangat sangat banyak. Hanya terletak pada diri nak guna macam mana.. Tapi takut kena buli pulak.. Hadoi, begemana begemana...

No comments: