❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, March 17, 2012

Adusss.


Menyetelkan sesuatu benda yang tak settle settle yang bukan disebabkan kita, tapi masalah mereka mereka yang lepas tangan dan kemudian di push pulak oleh insan insan sekeliling sangat membuat diri jadi fedup.  Menunggu menunggu dan terus menunggu. Pening kepala rasa nak muntah mutah. Stress!!!




Mood : Astro kat rumah rosak!!! Muahaha. Stress bagai menyetelkan masalah negara saja !!  

Serius rasa pening sampai nak muntah. Dah la baru je sempat beramah mesra dengan astro selama 4 hari. Mak kemain gembira tengok Ustaz Don mengajar. Sampaikan nak jodohkan dan paksa paksa aku kawin dengan Ustaz kacak puajan melaya itu, walaupun sebenarnya tak payah paksa paksa sebab 'Muna redha mak'.  [okeh, abaikan ayat terakhir itu. kahkah =p ] Ayah pulak, semangat tengok ikan keli telan ikan haruan dalam National Geography, Adik tak habis habis cerita bola, badminton, renang, orang lari dalam guni, bawak pingpong dalam sudu, eerrrr, bohsan!!. Aku? Ofkos lah bergelak guling guling bersama HAGIMARU, sampai kakak tegur, gila ka apa. haha. Tolong la paham yang kalau Hagimaru itu ujud di dunia ini, mesti dialah jejaka yang akan saya masuk meminang untuk diri sendiri. Can? Haha.

Tapi semua semua kegembiraan tuh 4 hari je. Lepas tu dekoder dia dah tak boleh nak ON. Report dah di buat hampir 2 minggu, tapi tak ada apa-apa action. Fine astro fine!!! Saya buat aduan kat Utusan padan muka.

Dah, sekian. Saya lapaq dan nak pi jalan jalan. Tata.















PdanS : Teringat perbualan anak beranak 3 bulan yang lalu. Sedang berkumpul ramai ramai bersama adik, kakak dan Che Sayang kechintaan. Dan tiba tiba Che Sayang menyuarakan hasrat hati setelah sekian lama menanti anak daranya habis belajar dan selamat bekerja : "nanti kak muna hang reja mak nak suruh dia...tuh.. tuh.. " Sambil memuncung kan mulut ke ruang tamu rumah. Dalam hati aku, mamposss laa.. mak nak suruh pebesaq rumah ka? Baru baru reja kott.. Mana nak cekau duit..Hahaha.. Time tuh semua tediam, menanti ayat mak, apa yang mak hajatkan "apa tuh tuh mak.. "... "Tu.. orang panggi apa tuh yang ada dalam tv, boleh pasang mengaji, dengaq ceramah ugama tu.."...."Owh.. tu ka.. mak nak suruh pasang astro ka? hahaha.." Tegelak kami adik beradik. Cuak aku. Hadoi.. haha..



No comments: