❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 13, 2012

Kerja owh kerja.



Belajar sudah tamat. So, harus mencari kerja untuk menyara diri sendiri, membeli kelengkapan diri supaya tak ada lagi menagih simpati dari kedua dua ibu bapa. Tapi masalahnyaaaaa.. Oh Tuhan... Kenapa saya sangat malas lagi nak cari kerja. Serius malas. Mahu duduk di rumah bersenang lenang dulu. Tapi, tidak membazir masakah? Membiarkan sebulan berlalu pergi, membiarkan setengah tahun kosong tanpa di isi. Kalau kerja sekurang kurangnya dah ada duit sendiri, dah boleh kumpul .

Actually, mak ayah pun masih belum bisang suruh kerja ka apa. Mak cuma bising suruh pergi belajar menjahit baju, belajar buat kek, belajar buat itu ini. Duit nak bayar yuran dia nak kasi. Tinggal aku je yang nak tak nak. Ya, memang aku semangat nak belajar semua semua tuh. Tapi dalam masa yang sama aku bimbang dengan masa depan aku jugak. Sampai bila nak bersuka ria kat rumah macam nie, even duit bukan masalah sebab kalau nak beli apa-apa keperluan, topup henpon dan segalabagai, mak ayah still support.. hihi.. Tapi sampai bila nak macam nie, kadang kadang berangan jugak nak beli TV yang LCD tuh kat rumah, bawak mak ayah pergi jalan jalan cameron ka(cehh, padahai, aku yang nak sangat pi. kehkeh), beli baju kat kakak, anak buah. Yang paling aku berhajat, nak simpan duit pergi umrah. Sebulah rm500 pun jadi la.. Setahun dah RM6000. Lepas sangat lah nak buat umrah. Tapi tu lah.. Bila nak start kerja nieee?? Tak kan nak membazir masa macam nie saja? Tapiiii.. Tapiii.. Serius malass nak cari kerja, isi resume, pergi jobstreet, apply kat job Malaysia.. Semua semua itu sangattttt malas. Nak tunggu kerja itu datang sendiri. Can?? Haha.

Sekarang nie, kalau nak mintak duit kat mak ayah, kena buat rajin sikit laa.. kemas rumah dengan dasyat hari tuh, tak pun sapu sampah luar rumah, tebas segala lalang lalang, cabut rumput, .. Haaa!! lepas tu kalau mintak nak beli apa pun, ringan la sikit tangan tu bagi duit. Hihi.

Okeh lah, ingat nak kemas bilik malam nie. Tata!!! ^_^






.

1 comment:

Sikurustegap said...

kerja kerja laaa nnt boleh belanja aku kekekeke