❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 27, 2012

Kek Karamel yang mengiurkan.



Kenapa duduk rumah sendiri sangat heaven? Salah satu sebab adalah: apa yang nafsu kemarukkan dapat dilayann dengan mesra sekali tanpa ada sedikit pun masalah. Masalah seperti kelengkapan periuk, belanga, oven, mixer mahupun bahan bahan. Kalau bahan bahan tak cukup, ada menteri kewangan yang akan salurkan. Dana kerajaan, memang harus diperabiskan demi kesejahteraan rakyat dalam rumah. Timkiu Menteri Besaq AKA Tuan Ayah!! Lebiu ketat ketat lahhh!!! Lepas tu kalau bahan bahan tak cukup jugak, ada office boy yang semangat gila bab bab nak buat kek nie yang sudi nak pi kayuh beskal pi beli sat. Jadi, apa masalahnya sekarang?  Tak ada kan. Cuma malas atau rajin sahaja nak memasak.

Dah lama hati teringin untuk mencuba kek karemel, dah lama menuntut dengan sepupu ilmunya, tapi tak pernah pernah di cuba lagi. Minggu lepas, diberi kekuatan yang luar biasa, dengan bantuan kakak dan adik lelaki, berjaya jugak di  laksanakan misi itu.

Dan hasilnya.... Lihatlah gambar rajah yang begitu mengiurkan iniiiiii.. Saya time edit pun air liur dok mercik pot plat pot plat, sampai penuh skrin. Tak larat nak lap dah nie. Haishhh. (HyperbolaSungguhBeliau)




1st Trial 









Second time. 




So? Apamacam? Dah berapa baldi dah air liur engkau meleleh. Hahaha. Cehhh.. Tanya soalan macam la bagus sangat kek engkau. Owh, jangan tanya resepi. Google sendiri lah yer.. Haha.. Sebab resepi dia adalah dalam bentuk karangan SPM yang ada 8 perenggan. Pajang. Macam segan pulak nak letak.  Resepi orang lain canggeh canggeh. Bentuk point point je. Resepi aku. Errrrrrr.. Kalau nak buat google sendiri la ye. Hihi. Okeh Tatau.













PdanS : Sangat berkeinginan nak buat Pavlova. Dah usha resepi. Sangat mudah. Tapi tang buah buah campur atas tuh. Nak bubuh apa. Kat Yan nie celah mana nak cari Stawberi, rasberi?? Memang tak dak lah. Kalau Biribiri ada laaa. Hurm. Kalau taboq buah pelam, isi nyoq sikit, buah belimbing belakang rumah, agak agak boleh kot noo. Hahaha. Tata

4 comments:

Wiyah said...

wah best nyer...meleleh air liur,, abis basah baju i..huhu,, rasa mcm nak buat terus jer ;-).. u dah pakar nanti wat kek besday eh

Rossnie said...

nak link google tu sebab nak rupa sejibik mcm atas ni..hihi

S.U.R.I.A. said...

basah dh drawing2 aku!!!

mOOn said...

Rossnie : i x google, kazen i yg kasi resepi nie.. nie i forward kat FB

S.U.R.I.A : eeeeee.. x senonoh.. hahaha..