❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 13, 2012

Ikan dilaut asam di darat. Dalam perutku bertemu jua.. ^_^





Apamacam?? Tegoda tak?? ^_^ Dah 2 hari mendapat tender buat asam pedas. Haishh. Dah boleh bukak kedai dah kot. Kehkeh. Semalam guna ikan pari. Hari nie guna ikan temenung. Mak puji ok dari semalam. Ayah cakap boleh tahan. Boleh tahan ayah tambah sampai 3 kali. Macam mana tuh? Haha. Adik, kakak, makan terdiam. Dah tak mengutuk-ngutuk macam semalam. Semalam, baru bagi rasa dah buat muka macam tetelan seketoi asam jawa. Hari nie, makan nasik diam takterkata. Sedap la tuh. Aiceyy. Haha.

Belajar dari kesilapan. So, the moral of the story, lain brand asam jawa, lain tahap kemasaman dia. Asam jawa yang dibeli kat kedai, dalam turpawer apa bagai tuh, tak masam sangat. Bubuh la sebesaq penumbuk engkau pun still rasa besa besa lagi. Kalau asam jawa hat buat sendiri, jangan la. Aku baru je bubuh separuh dari jumlah yang selalu buat kat Parit Raja nuh, dah sangat beri effect yang sangat dasyat. So, lepas nie, tak boleh terus bubuh air asam jawa banyak banyak. Bubuh separuh, rasa dulu dah ok ke tak. Faham? Okeh. Dah belajar tentang satu perkara. ^_^

Sapa nak try buat asam pedas, boleh ambik resepi dari mama wiyah di SINI. Beliau sifu merangkap Chef saya sepanjang berada di Parit King. Hihi. Selamat mencuba. Tata.
















PdanS: Tea Mix dah sampai baru sebentar tadi. Bermula lah episod mendietkan diri. Mari mari.. Semoga berjaya membakar 7 kg yang berlebihan itu. 50kg dalam genggaman!!!! Saya boleh!!! Yakin boleh!!

1 comment:

Wiyah said...

wah..dah terai tahniah2 dah berjaya dah buleh kawen kahkah,,psst psst kalo kuah dia lg pekat lagi sedap kot,, melekat kat nasi tu..nyumnyum lapar asam pedas la plak ;-)...btw kari askar aja aziz seang menggelegak kat dapur saya hehe