❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, February 12, 2012

Asam garam, asam pedas, asam laksa, asam masam.

Okeh. Lauk baru je siap masak. Lepas tu hidang-hidang atas meja. Ayaq pun dah siap bancuh, angkat pinggan. Kemudian, nak angkat nasik. Bukak bukak periuk, "makkkkkkkkkkkkkkkk!!! Awat nasik dok berayaq lagi????????"...

Aku dari jauh, kahkahkah. "Tok sah dok buat tanya laa, ang yang masak. Tu la nyanyuk, pikiaq apa tah.. bla bla bla bla pong pang pong pang" Ya la, time aku terlupa nak tekan periuk nasik, ada ja suara suara sumbang yang dok beletiaq sampai ke petang. Sekarang, bila mereka mereka itu membuat salah, harusss di pong pang pong pang balik.

Hadoi, baru excited nak makan nasik berkuahkan asam pedas buatan ayer tangan sendiri. Dah terbantut. Meratah jee asam pedas tadi. Lepas tu sekarang dah kenyang. Sekarang nak mandi, sembahyang, lepas tu tidoq. Hurm. Elok sangat lah tu, budget tak mo makan nasik sebab nak diet, tapi plan tebongkang tidoq sampai kat nak magrib baru bangun tuh, apa kesss? Termasuk plan diet yang berkesan jugak kah?

Okeh, bercakap tentang asam pedas. Adusssss. Kena kondem dengan mak dan kakak, katanya masam sangat. Ya laaa, dah nama pun ASAM pedas. Kompem kompem la mASAM. Hadoi. Tapi kan, kalau di rasa rasa balik, dah persis rasa macam aku belajar dulu kat Parit Raja nuh. Hurmm. Mungkin derang tak penah rasa asam pedas johor kot. Masam masam cam gitu. Aku rasa dah ok dah. Ye la, asam pedas kedah macam lain, masakkan kedah pun rasa dia lain, maybe lidah derang tak sama, tu yang macam ada kondem kondem sikit tuh. Sebenarnya dah jadi dah. Ecehh, mari cover diri sendiri yang tak pandai masak. Kahkah.

Hep, sekarang nie saya dah macam kurang update kan. Alaaa. Sedih tau, kalau boleh teptiap hari nak menulis kat diari ini. Tapi nak buat macam mana, ruang ruang kosong sungguh tidak ada buat diri ini mengarang sepatah dua kata-kata buat dibaca untuk masa depan. Yang ada hanya ruang ruang atas tilam 8 inch bersama bantal kabu empuk yang sungguh mengsyhadukan. Lalalalala. Sekian.










.

No comments: