❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, December 30, 2011

Update seorang master chef!!!


Hari nie update blog tentang kisah seorang Master Chef ya. Bila dah manapun master chef, haruslah ke dapoq 3 menet, lari kedepan tulis blog nam menet dan teringat tengah masak tadi, lalu berkejan ke dapoq kembali. Bila dah kacau apa patut mencuri curi menulis disini sekejap. Dan lari kedapoq kembali dan bla bla bla. Ya, itulah kehidupan master chef seperti saya... Ceyceywahh... eh sat sat.. nak pi dapoq balik, macam bau hangittttttttt!!!!!!!!!

Owh, tidak ada apa-apa yang hangit. dapoq masih selamat! Kita sambung lagi kisah master chef.

Hari nie master chef nampak pisang yang dah masak ranum kat dapoq. Oleh sebab salah satu sifat master chef kreatif dan tak suka membazir (hal hal makanan je lah, bab kain baju, kain kelumbong, kasut, hend beg segala bagai, TERKECUALI.) jadi, beliau mendapatlah ilham untuk buat cucoq kodoq. Ummm.. Dapnya cucoq kodoq. Kata master chef itu. Akan tetapi, bila di belek belek paras minyak di dapur, adussss. Sungguh sangat sangat mengeciwakan master chef itu... 

Lalu, di selongkaq satu dapoq, mencari apa yang boleh di masak. Hurm. hurm. dan hurm. Ahirnya, beliau terjumpa sebuah bungkusan makaroni yang dah lama beli tapi tak dan nak buat. Wahhhh!!! itu sungguh menarik!!! Jadi malam nie, dinner kita makaroni goreng ye. Makaroni Cisss cisss tak layan yer. Gemuk gemuk!!!! kahkah. Padahal malas nak pi kedai beli barang dapooo. Masak pun sekadar melepaskan batuk berkahak di tangga. 

Berdoalah semoga rakan serumah yang keluaq bepoya poya dengan skandel itu pulang ke rumah dengan kadar yang awal, sebab atas kepulangan dia dapat membuatkan master chef itu boleh menggoreng cucoq kodok. Minyak dah ada. Semoga ya. Dah dah. Jom tengok makaroni nuh!!!!












PdanS : malam nie berupdate update blog lagi ya. Haha. Kerja sudah beres. Tesis sudah di hantar ke panel panel yang berkenaan. Hanya menanti tarikh keramat untuk beraksi depan panel panel yang semoga sangat berhati mulia dan semoga tak banyak correction sangat.......... Yeayy!! Boleh sambung baca buku kegemaran. Wau. Dah ada buku kegemaran. Dah suka membaca. wau wau!!



No comments: