❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, December 23, 2011

Senyum lagi dan lagi. ^_^



Ehem ehem.. Hai. Keudara berterbangan lagi kita. Kali nie bebas terbang di ruang ruang langit Shah Alam. Sangat bebas! Sangat aman! Sangat membuat hati menguntum bersenyum-senyum senyuman. ^_^

Okeh, sebenarnya banyak hal yang buat senyum di kuntumkan. Haha. Ayat apakah ini? Sudah macam bahasa kuno Parsi saja. Haha. Layankan saja.

Ya, hati senyum untuk banyak sebab...

Untuk sebab yang pertama : Saya pulang dengan keadaan aman. Tak payah rushing rushing nak submit thesis ke panel, sebab viva saya bukan minggu depan. Minggu 3.1.2012. So, ari jumaat depan baru kena submit. Kawan-kawan yang present khamis depan saja yang kelang kabut dok print pebetul itu ini sampai tidur lewat malam, jaga awal, then pergi photostep itu ini. lepas tu petang tadi jugak last date kena bagi ke panel. Agak membuat diri jadi stress jugak melihat mereka malam tadi. Dengan kadar waktu yang singkat perbetul itu ini. Saya? Nasib memang selalu menyebelahi. Present lambat lagi, jadi semalam berrelax relax sambil mengsiapkan assignment group. Pagi tadi di awal jam 7 sudah bangun bersiap siap untuk berangkat pulang dengan hati yang gumbira. Wau!!! 

Untuk sebab yang ke dua : Hep, saya di TUDM Shah Alam. Bersama 2 budak kecik yang boleh di penyet penyet pipi. Boleh di suruh ambik itu ini. Boleh di mengusik sampai menangis. Boleh di peluk peluk sampai dia nak menyawa pun tenat. Macam macam saya buat. Mana la tak bahagianya kan. Haha. Nanti, hari ahad, lagi lagi bertambah mangsa buli aku, rakyat jelata yang bercuti di kampung akan pulang ke rumah mereka ahad nie. Mesti meriah dunia. Mesti aku tetiba jadi Hulk yang menseramkan. Harus! Sangat harus bila berhadapan dengan kesemua anak buah. Kalau setakat 2,3 orang boleh melawak sayang sayang peluk cium lagi. Tapi bila semua berkumpul, semua mereka dah ada geng, dah hebat memporak perandakan rumah, langsung tidak gentar pada makteh yang berwajah karnivor nie.. memang sangat sangat harus suara jadi tinggi sampai boleh dengar jiran sebelah punya jiran.Garanggg ooo saya!!! Haha.






Untuk sebab yang ke tiga : ehemm ehemmm.. malu pulak nak cerita.. haha. Tapi kisah sedih yang berlaku dengan sangat pantas. 

Jam 10.00 : Balik dari jumpa SV. Men men internet sat.
Jam 10.15 : Tersedar hp tadi mapuh kat fakulti. bateri habis kot
Jam 10.17 : Ambik hp, charge
Jam 10.20 : Tengok hp. try on balik. Kot kot ada SV sms sebab nak kena jumpa dia lagi.
Jam 10.21: Eh, tak boleh on lagi??Apasal. Eh, awat dok lip lap lip lap lampu dia. Screen putih. Kejap menyala kejap mati. Maybe kena charge lagi kot.
Jam 10.30 : Dah boleh on kot. try tekan tekan apa patut. eh, awat dok sama macam tadi jugak. Godek godek sana sini. On balik. Tak boleh jugak. Hempuk hempuk kat lantai lima nam kali. Then try on balik. Ishk, tak menjadi jugak. Hadoi... SV saya.. nak jumpa diaa... Jangan la rosak tika tika ini.. Okeh okeh.. tenang, kita bagi masa lagi untuk di charge lebih sikit. 
Jam 10.45: Sambung men Fb sambil hati tak tenang sangat. Tengok hp kawan kat meja sebelah. Samsung? RM299 je? Hurm. Menarik!! Try belek belek. Try godek godek, konon nak biasakan diri.. kehkeh..
Jam 10.50 : Pergi tengok hp balik. Ambik dan try on. Kaciwa jugak yang aku dapat. Terus bangun ambik tudung, pakai. Then housemate tanya, nak pi mana tuh " Nak pi beli HP baru sat".. Haa!! Tegejut pun ada mereka mereka itu, siap pegang pegang dahi aku nak check deman ke tak. haha.
Jam 12.00 : Pulang ke rumah dengan sekampit plastik yang berisi kotak. dalam kotak ada bedalah di bawah. ^_^



.
Galaxy Y. RM499.



Memang patut pun bersama yang baru. Hp lama dari 2007 yang lalu kot. Dah masuk kat 5 tahun. Memang patut la dia lip lap lip lap dan memang patut la saya buat keputusan dengan pantas. Kalau hantar kedai tu, masih boleh di selamatkan lagi kot. Haha. Takpa takpa. Che sayang yang bagi green like selepas menabur ayat ayat manis. Talipon guan public phone plak tuh nak mintak permission beli hp baru. Tragis sungguh. "Mak mak tinggai sekupang lagi nie, cepat cakap.. makk makk".. Mesti sebab ayat ayat ini kot yang buat dia setuju. =P

Pepun memang sangat sangat berterima kasih buat mak ayah. Selalu sangat mintak macam macam dengan mereka. Satu pun tak pernah di tolak mereka. Sedey tau. Dikala kala umur begini tak dapat lagi nak membantu mereka. I know, mereka pun tak mengharap sangat duit duit saya, tapiii.. tah la, bila kawan kawan dah bekerjaya dah boleh bagi duit ke mak ayah, rasa diri sangat sangat anak yang tak boleh nak tolong mak ayah, tak reti nak balas budi mereka. Dah besar panjang pun asyik memintakkk je. Hurmm.. Ya Allah, semoga di murahkan rezeki saya di masa depan, semoga dapat kerja, semoga dapat gaji, semoga boleh tolong mak ayah, walaupun jumlahnya sangat sikit. At least, masih memberi, masih mengenang budi.. Nak sangat sangat bawak mak ayah pergi umrah dengan duit titik peluh saya. Semoga tuhan makbulkan hajat yang ini juga. 

Balik hari tuh, mak bersuara depan adik beradik yang ramai-ramai "nanti kak muna hang reja mak nak suruh dia...tuh.. tuh.. " Sambil memuncung kan mulut ke ruang tamu rumah. Dalam hati aku, mamposss laa.. mak na suruh pebesaq rumah ka? Baru baru reja kott.. Mana nak cekau duit..Hahaha.. Time tuh semua tediam, menanti ayat mak, apa yang mak hajatkan "apa tuh tuh mak.. "... "Tu.. orang panggi apa tuh yang ada dalam tv, boleh pasang mengaji, dengaq ceramah ugama tu.."...."Owh.. tu ka.. mak nak suruh pasang astro ka? hahaha.." Tegelak kami adik beradik. Cuak aku. Hadoi.. haha..











PdanS : Cerita dari hati menguntum senyuman, tub tub boleh tersamsul sampai kisah mak ayah pulak. haha. Comel la engkau nie, selalu nak mencelah sana sini.

No comments: