❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, December 12, 2011

Di kala otak melayang.



Sekarang adalah pesyen update blog. Sehari tulis 5 blog. So, suka hati lah kan. Haha. Tatau la kenapa suka sangat bermonolog sorang sorang. Pesyen di kala otak serabai kot. Haishh...

Tadi, waktu ondaway nak ke library, sedang dok syoq dengar lagu guna pendrive, Ya saya baru beli menatang hat cucuk cucuk ke radio keta dan boleh dengar lagu ikut pendrive. Harga dia 15 hengget jah setelah di goda sikit sikit. Hari nie pi beli untuk kawan pulak. Beli 2 skali angkat. Goda goda lagi dapat RM14 pulak. Suka sungguh menggoda kan. Haha.

Okeh kembali kepada cerita tadi, tadi nak pergi library, sebab dok syoq sangat layan lagu dalam pendrive tuh (almaklumla barang baru, mesti la jakun sat) boleh pulak terlajak sampai ke fakulti. Padahal nak pergi fakulti akan lalu sebelah library yang besaq dan tersergam indah, kalau tak perasan memang buta hati la. Sampai kat falkulti, baru tersedar, eh, kenapa aku masuk fakulti nie, bukan aku nak pergi library ka. Eh, library bukan kat belakang tadi ka? Dah lepaih kan? Eh, apa nie. Pusing pusing. Terus gelak sorang sorang.

Hadoiyaiii. Banyak sungguh berangan kan aku nie. Ishk ishk.

Teringat lagi satu peristiwa minggu lepas. Waktu tu nak naik bas balik parit raja. Pergi la masuk satu kedai runcit, bukan kedai makan untuk beli mineral water. Cari-cari tak jumpa. Tanya la budak laki yang jaga kedai tuh "Dik, air masak satu". Tapi dia tak dengar. Dan tetiba dalam otak tersedar akan satu word itu. Eh, kenapa aku mintak air masak? Senget lah. Hahaha. Lama jugak aku fikir apa word yang sesuai nak ganti dengan ari masak. Orang panggil air apa ek yang dalam botol tuh. Lepas 6-7 second baru dapat pickup. Owh air mineral la sengal!!!

Tengok kat budak laki tuh. Macam tak ada respon dengan soalan air masak aku tadi sebab dia dok kira apa tah. Nasib baek la. Kalau tak kompem dia gelak kahkah kat aku. Haha.

Sometime otak tak dapat berfikir dengan baik dek kerana memikirkan benda yang lain. Atau sedang berangan benda yang tak penting. Selalunya bila tak bagi tumpuan kepada apa yang nak dicakap, inilah yang akan terkeluar or terbuat.

Moral of the story, FOKUS!! Fokus ye Munawwarah!!!










PdanS : Berchenta saja sekarang nie. Penat la. Bangun dari tidur sambung berchenta lagi. Tak habis-habis. Gamaknya bila nak buleh clash nie. Cepat la waktu viva iaitu minggu hari raya orang putis. Saya nak clash dalam keadaan yang membahagiakan. Takmo ada gaduh gaduh angkara pihak ketiga. Ceh, panel adalah pihak ketiga ke? kahkah. Boleh la sikit sikit.  ekelas dari -PengchentaSetia- love u PS!! muah muah!!!

#note ; PS stand for my Projek Sarjana hokeh. Bukan Pak Suwanjo atau Pirdaus Sleyman atau Penyagak Serabai. Sekian


2 comments:

Anonymous said...

bosan..

mOOn said...

me too.. err..