❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, November 13, 2011

Kerja sekulah.. lalalala..


Hey, saya sudah di Parit Raja.

Yups, Pulang ke Parit Raja sewaktu tiada seorang housemate pun yang dah balik rumah sewa. Hanya diri sendiri saja yang dok buat pulun pi balik awai sorang-sorang. Kesannya, terus memaksa sepupu dari kampung sebelah datang tidur di rumah. Buat peneman di kala diri tak la takut sangat sebenarnyaa.. tapi kalau ada teman tu macam bagus jugak... Haha.. Tapi apa kejadahnya MEMAKSA beliau suruh datang jugak kalau tak takut.. Haaa?? =P

Okeh. Tu cerita semalam. Cerita hari nie, saya di Library!! Pagi-pagi pulak tuh!! Ya itu lah sebab saya pulang ke Parit Raja dengan kadar yang awal. Sebab perlu membuat kerja sekuah untuk kelas esok, yang mana saya perlu mengajar rakan sekelah mengenai "Kesahan dan Kebolehpercayaan". Atau bahasa lainnya saya ada presentation.

Hari nie baru nak cari bahan, baru nak buat slide, baru nak memahami apa itu kesahan, baru nak mendalami apa itu kebolehpercayaan dan jugak baru cuba untuk gatai-gatai tangan update blog dimana kerja baru 5% berjalan. ^_^







Sambil membuat kerja harus melayan lagu kegemaran. Yupp!! Saya pengsetia orangnya. Entah la, kalau suka satu lagu tu mesti suka secara lama-lama dan hanya lagu tu je di layan kalau rasa nak dengar lagu. Hurmmm...



my ferber song ever!! ❤ (。◕‿◕。)




Hep, untuk menterapikan jiwa sewaktu membuat kerja sekulah agar hati riang gumbira, perut juga harus di beri rasuah. Salah satu tabiat kurang bertata susila, kalau nak pergi library mesti sibuk nak bawak makan itu ini. Hari nie bawak 3 bungkus Super Ring. Tadi ingat nak tapau nasik goreng. Tapi macam lambat la pulak.

Selalu kalau masuk library mesti bawak bebungkus-bungkus jajan, roti, cekelat, air. Pernah satu ketika, saya bawak bekal macaroni cheess, bubuh dalam turpawer lagi. Hebat bukan. Kalau kena tanggkap dengan staff kat sini, kompem aku kena halau keluar nie. Kehkeh.



Dengan bangganya saya memperkenalkan "Jutawan Super Ring"!! Kat rumah ada berguni-guni Super Ring. Sapa nak boleh singgah rumah no 9, Lorong Haji Saiman, Parit Jelutong, Parit Raja, Batu Pahat, Johor. Ceehh siap alamat penuh tuh. Tak menahan sungguh... ^_^



Dah. Tata. Jom sambung buat kerja lagi !!!!









4 comments:

kEruL said...

salam, boleh sy tahu siapa owner? tn rumah yg bg sewa? sy ade cconfirm menyewa di area situ tapi tak p lagi rumah tgk, yg tahu rumah sewa tu di lorong haji saiman...search tenet, kebetulan terjumpe ur blog.

mOOn said...

sume rumah sewa kat lorong tuh milik arwah haji saiman.. tp hj saiman dah meninggal taun lepas. sekarang anak2 dia yg ambik alih.. anak2 dia duduk kawasan rumah sewa tu je.. dalam 20 pintu kot rumah sewa kat situ.. sume yg hj saiman punya.. dia mcm kawasan taman yg tak tersusun, rumah kwasan klapa sawit..

kEruL said...
This comment has been removed by the author.
kEruL said...

owh...dengan siapa ek menyewa? umah bapa bilik?