❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, October 28, 2011

Tak tau nak letak Title apa.


Mak oi. Masuk entry nie dah entry ke 5 kot untuk hari nie. hahaha. Gila semangat kot tulis entry. Macam tak dak kerja lain jah. Padahal kerja sekulah langsung tidak di sentuh-sentuh lagi. Apa nie, apa nie.. Begemana mahu menjadi pelajar cemerlang yang terbilang. Tak mengapa lah. Jaji diri suka. Itu lebih penting. Kang konflit diri tak tentu pasal, sapa nak pujuk. Dah la suami baru ondaway ^_^

Mari bermonolog lagi malam nie. Malas nak cakap. Menulis lagi best. kan kan.

Suka. Gembira. Yang tanpa sebab. Wow!! Apakah tandanya itu kawan-kawan? Dah la abaikan perasaan gembira itu. Mari menulis apa yang hati ingin katakan.

Saya pun tak paham kenapa setiap apa yang saya buat saya nak kena cerita, hurmm. Insan apakah ini? Macam tak cukup kasih sayang saja. Mencerita di blog lagi puas berbanding bercerita dengan manusia. Sebab bercerita di sini, berkata-kata sambil fikiran di gunakan sepenuhnya. Kalau bercerita sambil berborak, macam ikut sedap mulut jah. Jadi.. bila ikut sedap mulut, otak jarang di gunakan.. hurm.. entah.. Sila habiskan ayat ini.. Malas aku nak sambung topik nie. Haha.

Kemudian, bila bercerita di blog rasa lebih terluah dan sangat selesa. Suka hati nak tulis apa. Suka hati nek melencong ke mana-mana tanpa arah tuju. Sapa pun tak sakit hati bila baca, dah tu, sapa suruh engkau buka dan baca.. Dapat la cerita yang tak ada isi dan tah apa apa nie. Tapi kalau update kat status, semua orang akan baca, dan mungkin jugak boleh menimbulkan perasaan menyampah kat orang lain. Macam tak dak kerja lain je budak nie sehari tiga plah nam status nak kena update. Haha. Ye la nak cerita, : "dah bangun tidur".."Sedang berjalan gosok gigi.".." Alamak ubat gigi habis."Time kacih pakwe sebab tolong belikan ubat gigi".. "Lapar la nak makan ape?"..""Sedang memasak nasik goreng sedap"..."Erkk..alahamdulillah, kenyang. Sedapnye nasik goreng saye".. Tu baru kejadian sengah jam. Dah 13 status di update. Hadoii..

Kadang-kadang macam agak lucu bila baca status kawan-kawan yang perlu update status setiap 3 menet. "okeh, sedang siap-siap ke Giant".. Sengah lam lepas tu, "Sedang makan di KFC Giant".. Lama sikittt.. "Letih la shopping jom balik laa" Lepas tu ada 4 keping or mungkin lebih dari itu yang di upload via mobile. Semua tu macam bukti-bukti kepada status yang di keluarkan tadi.. haha.. Okeh. Tak mengapa saya paham. Mungkin anda tak pernah dengar apa itu Twitter bukan. Tak mengapa. Saya mengerti.

Tetapi yang lagi comel, bila ada kawan-kawan yang compliant kat status mereka tetang mereka-mereka yang suka update status yang macam Euwwww itu. "Winduu la kat dierrr, agak2 dieww windu tak kat kitew".. "Die talipon tadi, tapi macam tak puas la beborak.. nak cakap lagi".. alahaiii.. Adakah mereka tak tahu ke, yang Mark Zurkbeng tu punya la perah otak fikir macam mana cara nak HIDE kan terus sampai bila2 STATUS mereka yang kita tak gemar, kemudian anda pulak tak mo gunakan application itu. Hadoiyaiii. Dok komplian pulak. Nak je aku pergi ajar beliau cara macam mana nak HIDE kan. Tapi, tak mengapalah, saya lebih suka mengambil jalan berdiam diri dan memerhati dari jauh je.. haha.. comel comel. Kalay agak menyampah sangat dengan status insan-insan yang mengEuwww kan itu, apa kata engkau delete friend je la. Habis cerita.

Menulis sekarang adalah suka-suka. Tak ada tajuk yang perlu di fokoskan. Jadi suka hati nak melencong cerita semut makan gula or cerita kucing jiran sebelah dah pandai masuk rumah aku ikut tingkat. Sekarang menulis dalam keadaan BEBAS. Ya. Kita sambung lagi.

Okeh. Macam biasa, setiap malam, mood adalah bertemakan Budak Lelaki Jalan Belakang. Faham kan? Tak paham pergi tanya google translate. Jap lagi dia cakap sapa. Kemudian, Sedang Lemas menjadi pilihan. ^_^ Hadoi. Rosak sungguh. Nasib baik

Tadi ayah angkat menalifon. Lebih sengah jam berborak. Selalu tak sampai sepuluh menet dah habis. Hurmm. Rajin bebenau beliau talipon daku. Boleh dikatakan setiap bulan pasti ada calling calling dari beliau. Dan saya yang sungguh comel pulak kadang-kadang tak angkat. Malas la nak berborak lama-lama. Macam sungguh jahat kan. Haha. Beliau, rajin melaporkan kejadian dekat rumah dia. Tak mengapalah. Ok la tuh. Atleast tak la lost contact bila dah habis beranak-anak angkat nie.

Lagi, mungkin saya ke Melaka esok. Mahu bercuti bersama housemat tecinta. Tapi tak nak excited sangat menplan itu ini. Biar esok yang menentukan sama ada kami boleh bangun pagi dan bersiap-siap pergi or tidak. haha. Semoga jadi la.

Dah la. Nak buat kerja. Sedih pulak tengok diri sendiri yang sangat tak berdisiplin. Malas je memanjang kalau suruh buat assignment segala bagai. Kalau bab berjalan laju. Haishhh. Dah. Mari mula menjadi rajin. Tata






No comments: