❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, October 17, 2011

Saya tanya dan Saya jawab. ^_^



Saya nak berbicara tentang hati. Atau lebih nampak macam konon hebat dan gah sikit, SAYA NAK BERBICARA TENTANG CINTA. Boleh? Okeh, semua nie pendapat saya saja. Semua orang ada pendapat sendiri yang mungkin tak sama. So, tak semua yang saya tulis itu betul, dan tidak pulak saya menidakkan pada semua kata-kata saya. Just my opinion. ^_^

Saya nak cakap yang saya macam TERNOTICE SESUATU. Dah lama saya perasan. Tapi saya selalu ignore kan saja. Saya suka kalau saya ignore. Sebab saya tak nak menjadi terlalu berharap. Orang cakap, kalau kita sukakan seseorang, tak payah luahkan, Berdoa saja semoga semoga tuhan simpankan hati dia untuk kita. Tapi, pendapat saya pulak, lagi better untuk berdoa Semoga tuhan berikan kita jodoh yang soleh/solehah. Memanglah hati kita seperti sudah terpaut pada Si Dia. Tapi, kita betul betul ke dah kenal dengan Si Dia? Tak kan? Kita belum tahu buruk baiknya kan? So, is better untuk berdoa semoga jodoh yang diberikan tuhan itu baik-baik saja. Tak kisah lah siapa Jodoh itu.

If hati kamu sudah terpaut pada seseorang, mohonlah kepada tuhan, supaya ditunjukkan sama ada pilihan dan rasa yang terdetik di hati kamu itu betul-betul petunjuk dari tuhan atau bisikan syaitan saja. Kalau benar dan tuhan tunjukkan tanda-tanda yang Si Dia adalah jodoh kamu, barulah approach her bila sudah tiba waktunya, mean bila kamu sudah bersedia untuk berumah tangga. Kalau belum mampu. Simpa saja rasa itu. Tak perlu di luahkan. Nanti bila dah sampai masanya, baru luahkan. Don't worry, if it meant to be, it will be. Kalau di luahkan awal-awal, maksiat saja yang akan berleluasa. Berumah tangganya lambat lagi. Kan? If saya seorang lelaki, saya akan buat macam nie.


Jangan ditanya kenapa saya tak ada BF? Kenapa saya tak couple? Sebab saya rasa perlu ke semua nie?? For what?? Kalau kamu cakap untuk, dijadikan Suami/Isteri, kenapa, kalau berkawan saja tak boleh kawen ke nanti?

Owhh.. couple nie untuk kenal-kenal. Kalau kamu dah kenal tujuh lapan tahun sekali pun, kamu pasti ke itu jodoh kamu? So, is better to mohon kepada Allah dulu, tanya sama ada rasa yang terdetik di hati kamu itu, adalah jodoh kamu atau tidak. Kalau ya, buatlah seperti yang saya katakan di atas tadi. Berkawan pun sudah cukup untuk mengenali dan memahami.

Dan mungkin ada yang akan cakap, eleh macam baik la konon, tak nak couple-couple. Ya, saya manusia biasa, yang dalam tidak sedar dan dalam sedar sekali pun, sangat selalu melakukan dosa. Jadi, saya bimbang, dalam kejahatan saya nie, dengan beraninya, saya akan melakukan maksiat kecil/besar yang selalunya kita pandang remeh saja pada benda-benda macam nie. Takpa, pegang sikit-sikit jee. Adakah kamu tidak tahu yang menyentuh seseorang yang bukan mahram itu adalah lebih besar dosanya dari menyentuh babi? Itu baru satu dosa yang saya mungkin akan terjebak, tidak termasuk lagi gambar free hairnya, peluk peluk time jalan-jalan, and bla bla bla. Cukuplah dengan dosa mengumpat saya, dosa tak menutup aurat dengan sempurna saya, dosa termiss subuh saya, dosa sembahyang saya yang tidak kusyuk, entah diberi ganjaran atau tak, dan banyak lagi yang tak perlu di senarai kan. Cukuplah. Tak nak ditambah lagi dosa-dosa yang sedia ada.

Owh, saya belum menyukai sapa-sapa ya. Sila jangan salah paham. Tapi, dun wori, hati saya sangat mudah di bentuk untuk menyukai, asalkan yang perlu di sukai itu sangat dan begitu menyenangkan hati saya. Dan yang pastinya, saya dengan mudah akan menyukai beliau sekiranya tuhan memberi pentunjuk itu adalah jodoh saya. Tak kisahlah siapa dia. Bak kata Budak Lelaki Jalan Belakang (BSB) "I don't care who you are, Where you're from, What you did,As long as you love me" Saya tak rasa hati saya seorang saja yang begini. Most of the girls di luar sana begini kan?? Senang untuk menyukai asalkan yang disukai itu betul-betul menyayangi diri kita. ^_^

Saya langsung tak ada experience cintan cintun nie dari lahir sampai la ke saat ini. Serius. Saya tak malu dan segan untuk mengaku. Tapi perlu ke nak malu untuk mengaku yang saya tak pernah bercinta? Saya tak ada BF? Perlu ke? Hurmmm. Impian saya, nak bercinta dengan Sang suami saya saja. Boleh? ^_^

Tetiba bercakap tentang CINTA. OMG!!! Aku kah itu?? Hahaha. Sekian.



A Muslim man's love letter


If you love me, don’t confess your love to me through haraam ways,
This won’t please me and will instead drive me away!
Love games don’t attract me.
If you love me, have sabr and I will knock on your door when the time is right.
Don’t give me privileges which I don’t deserve.
Keep me away from you, and I will approach you.
If you approach me, I will stay away from you.
Don’t love me, for I want you ignorant in love.
I want to teach you love when the right time comes and when you will be mine,
Only when we are joined together under our Creator’s satisfaction
Don’t tell me what you feel, don’t give me from your time, don’t push me to lose you.
I am a man who does not want to see the one he loves committing sins or to live a forbidden love behind her family’s back.
I don’t want her to feel guilty and don’t want her heart to suffer.
Put me under limits that I won’t cross, kill me inside you so I won’t grow to kill you.
Preserve what is beautiful inside you.
I want you innocent, chaste, pure.
I want you my love, but with Allah’s blessings and not shaytan’s whisperings.
And then, Only then, I will face everything and will be ready to go through difficulties to get you,
Don’t be easy because then, I may not value you.
Don’t love me now, so I won’t hate you!
My heart wants you and doesn’t want to lose you.
I don’t want you to be just a passing fancy for me,
I want you a wife, a lover, the mother of my children, I want you to be the one I will spend my whole life with.
How could I be a faithful man to you when I try to break your chastity?
How would I be faithful to you if I push you to betray your family?
How could I trust a love which grew under Allah’s wrath ?
To make you mine through niqah is Islam’s way,
Till then wait patiently and donot dismay.
To love you means to protect you,
To Love you is to bring you closer to Allah and HIS deen
To preserve you not to kill what is beautiful inside you.






Sometimes by a trick to make u likes him. He will keep disturbing/annoying you with his care and suddenly he will stop. And you will miss his presence. ^_^












PdanS : Bila perempuan tak couple akan di lable Lesbian, bila lelaki tak ada awek akan di lable Gay. Wow. Best sungguh jadi manusia kan. Reja mengumpattt jaaa [Note to myself] Sempurna salah, tak sempurna pun jadi masalah.

No comments: