❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, October 27, 2011

Hati-hati.





Watch your thoughts; they become words.
Watch your words; they become actions.
Watch your actions; they become habits.
Watch your habits; they become character. 
Watch your character; it becomes your destiny.




So, the moral of story, semua bermula dengan hati kamu. Dan hati kamu penentu masa depan kamu.  Hati kena sentiasa baik. Takmo berprasangka dengan orang. Sebab tu kadang-kadang saya lebih prefer bersendiri. Duduk sorang-sorang. Tak payah kawan dengan sesapa. Kadang-kadang bila dah berjumpa dengan kawan-kawan, banyak perkara yang nak di bualkan. Bila dah berbual tuh ofkos la topik perbualan tak lari dari memperkatakan hal hal manusia lain. 

eh, Si A y baru kawen hari tu dah mengandung wehh.. laju gila kot.. tah2 mengandung anak luar nikah ape...

 eh, mamat y howtt tue kapel dengan Si K laa... tp awek dia huduh gila kott...

Semua benda nak di perbualkan kan, baik dari kenalan yang betul betul kenal, tak berapa nak kenal dan baik sangat, yang tak kenal langsung pun akan usaha jugak cari dalam FB.. kot2 kenal.. tu tak termasuk lagi gosip tang artis.. luar dalam negara naik sekali.. bila di mood politik.. Semua orang jahat. Okeh. Fine!! Saya sedar tika itu. Tapi, hurmm.. Semoga saya akan lebih banyak diam bila kawan-kawan memperkatakan tetang hal hal umpat mengumpat itu.

Sekarang saya sedang fikirkan, kalau jumpa kawan-kawan perempuan, apa yang boleh di bualkan selain umpat mengumpat niee...


Hal-hal agama? Saya tak arif. Nanti kang di ajaran sesatkan pulak.

Masak?? Jahit menjahit?? Hobi?? Tapi tak kan 4 jam lepak nak bercerita tetang hal yang sama... Last-last tak payah jumpa sesapa. Duduk rumah masak nasik, basuh baju, layan suami lagi bagus. Lagi dapat pahala. Upssss. Layan suami?? Sejak bila engkau bersuami nie CIK Moon oii. Kantoi !! Kawen diam-diam!!













No comments: