❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, September 15, 2011

Sembang-sembang cikgu.


Hai belog. Lama tak buat daily report kat kamu. Sorry sayang. I tersangat busy sekali dengan hal hal bercanda bersama wanita kegemaran. Kemudian pulang ke Parit raja mencari penempatan baru. Sibuk mengemas rumah, mengsettle kan hal hal berpindah randah. Lepas tu memasuki sem baru dan sibuk dengan hal hal pelajaran pulak. Sungguh tidak gemar. Tak mengapalah. Lagi 4 bulan perlu berhadapan dengan semua itu. Lepas tu bleh say bye bye kepada assignment, project and bla bla bla bla.

Eh, say bye bye?? ye ke?? Lepas say bye bye akan say hai hai pulak kepada buku teks, rencangan mengajar, silibus baru and bla bla bla. Harus diingatkan engkau itu bakal pendidik. Tidak boleh lari dari bahan bahan belajar. Jadi jangan ada perasaan benci ya pada semua itu. Haha. Sila jadi contoh yang baik!!!

Actually, hati ini tidak lah membenci pada hal hal belajar, suka, tapi kengkadang tu, berhadapan dengan pendidik yang apa kita buat semua tak kena, sangat memberi expectation yang begitu tinggi lebih dari kemampuan kita kelulusan kita, sangat cerewet dan peliks.. semua tu memberi effect pada keseronokkan belajar yang sebenarnya. Kadang kadang self confident pun boleh down. Masuk ke kelas dengan perasaan keterpaksaan dan ketakutan. Owh. Sungguh tak best kan. Sebab tu saya sangat sangat merasakan adalah menjadi tanggung jawab seorang guru itu untuk memhadirkan suasana kelas yang menarik supaya student tak bosan dan terus ada mood yang sangat excited nak belajar. Duhai Munawwarah, sila menjadi pendidik yang berciri ciri seperti itu ya!!



No comments: