❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, May 11, 2011

PS? Perempuan Simpanan.



Hep. Mana mana dengan presentation PS tadi?

PS tadi? Perhh. Bukan saya kena tembak, malah kena bom, lalu kena bakar dan abu di buang ke dalam Parit Raja. Kejam kan. Hurm.

Tah la macam mana nak cakap. Saya blur. Saya tak mampu nak jawab sebab saya tatau saya patut menjawab dengan tersangat-sangat [lalu menimbulkan kebengangan di minda panel lantas saya di fail kan] atau hanya mengangguk-anggunk waktu di tegur.

Semua orang macam aku tadi. Tak berani nak melawan. Sebab panel-panel itu sangat mengatakan mereka betul dengan mengiggikan suara. Sapa tak takut weh.. Hadoi. Nasib baek suara yang tinggi itu di selangi dengan unsur-unsur kecindan. Kalau dia tak buat lawak dan serius nak mampus, nak gak aku menangis sambil guling-guling kat depan tuh tadi.

Tapi bila balik rumah dan bandingkan dengan kawan-kawan yang buat sama lebih kurang dengan aku. Ok jer derang, panel derang tak cakap ape pun. Tak ada masalah pun kalau buat kaedah tuh. Hep. Apa niee??? Semuanya bergantul pada panel yang judge kita kan. Tak haci la macam nie.

Ada yang dapat panel sangat bagus. Balik present dengan status di FB yang gumbira. Aku? nak bukak baca komen yang orang bagi pun macam dah keciwa.

Banyak jugak aku kena tegur. Aku suka teguran itu. Tapi aku jadi tak suka bila orang lain pun buat sama dengan aku, tapi cara mereka di terima. Cara aku. Awal-awal lagi dah di reject. WTF[what the fun] sungguh kan. Bukan tak suka pada kawan-kawan. Jadi tak suka terus pada panel yang judge aku tadi tuh. Hurm.. Tah laa. Dah la tak nak tulis apa. Aku pun tak paham dengan rasa aku sekarang nie. Kejap nak salahkan panel. Kejap nak salahkan diri sendiri. Kejap nak salah kan kamu yang baca. Apa tak dak keja len dah ka? Pi bukak berita harian lah. Dapat info sikit. Eh, eh, tak payah bukak berita harian. Busan. Aset hal politik ja. Aku benci la berita sekarang. Malah dah nak ambik port. Tapi penah ke aku beminat dengan berita-berita nie? Tah. Macam tak pernah je. Hahaha.

Okeh. Dalam mata sudah ada mengantuk yang teramat. Harus di hentikan. Eh, tapi ada nak cerita satu hal. Tadi time present ayat aku di pertikaikan. Orang lain baca slide je, mungkin ayat dah cun melecun, tak nampak banyak kesalahan. Tapi aku konon macam canggeh, buat point je. Tapi bila explain keluar ayat keling tamil nadhu segala bagai. Terus kena komplen. Baru je slide petama nie, nak sebut tajuk yang dikaji.. Dah kena stop kan presentation. Bagi laluan untuk komen dari panel sebentar. Hahaha. Ya, saya sedar, ayat saya sangat keling. Dah. Sekian.









PdanS : PS iaitu Projek sarjana..








1 comment:

Munirah said...

hei, jgn givup okay. jgn lemah semangat.