❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, February 20, 2011

Ow-Yeay-Ow-Yeay


Amboi engkau Senah, ber-Ow-Yeay-Ow-Yeay sungguh nooo. Tau la sedang bergood mood. Kejap lagi bila dah bukak kerja sekulah yang tembun lagi bersawang itu. Haa!! Mesti Status FB pun terus jadi "Munawwarah want to die". Kan? Kan?


Walaupun sedang bergood mood, tapi gigi sedang bersakit-sakit dengan sungguh menggila sekali. Sedang menahan jer nie. Hadoi. Tak mengapa, hidup perlu di teruskan, mengupdate blog pun harus di segerakan.

Bila gigi sakit, emosi tak boleh cepat down sangat. Kena bagi banyak motivasi. Positif kan diri macam "Alaa, mana ada saket laa, tu cuma rasa cacing tengah grudi gusi jer, biase la tuh". Kena kuat jugak. Kalau tak kompem aku jadi stress, ye ar, nak tidur pun tak boleh, rasa dia menyucuk-nyucuk, kena la buat aktiviti yang kalau boleh dapat lupa kejap yang aku tengah sakit gigi. Tapi ada ke aktiviti camgitu?


Okeh. Tak mengapa, kita kembali ke isi yang seterusnyaaa... Apa yang nak di tulis yer? Nak kabarkan apa yer? Kehkeh.. Apu pun tatau sebenaqnye nak tulis apa, nak cerita kisah bersuka-suka di KL macam bukan di landalasan itu lagi. Next time lah sebab sebab sebab aku malas nak cerita lagi. Nanti bila kemalasan itu pergi jahoh-jahoh saya tulis la yer.

Tapi.. Nak cerita apa kalau tak mo cerita hal-hal di KL?? hohoho.. Tatau laa.. Kahkah..

Eh, dah tahu. I nak cakap pasal hal-hal kereta yang suka sangat menyucuk bontot kereta lain bila di tengah Highway. Shit sungguh!! Tau la engkau bawak kereta canggeh, besar macam transformer, tak payah ar nak cucuk-cucuk bontot kereta aku, sabar arr, bagi high beam dah r, lepas tu sila bawak bersabar, nanti bila dah lane sebelah kiri clear aku bagi ar laluan. Macam tu pun susah sangat nak tunggu.

Nie kalau lambat ketepi 2 second pun dok bagi high beam lima nam belas kali. Hey, engkau tak nampak ke yang sebelah kiri ada kereta berjela-jela panjangnye, buta ke? Gila ke hapa nak suruh aku masuk jugak. Bawak-bawak la bersabar kejapp. Harap kereta je besaq, Otak? Kecik??Kalau besaq pun mesti letak kat kepala lutut. Tu pasai tak boleh nak pikiaq kan. haishhh.

Dah la tengah-tengah drive di kawasan yang sunyi dan kereta sungguh kurang, tiba-tiba boleh ternampak van mayat kat depan. Perhhhh!!! Menegak bulu roma mak nyah oiii. Terus pecut dengan kelajuan yang tak terjangka-jangka. Nasib baek tak accident. Sambey-sambey tu ada hati jugak nak pandang belakang. Sibuk dok cari hanti. Mana? Mana? Tak dak pun!! Mengada sungguh laaa. Kang tejengoi wajah-wajah yang tak di gemari padan muka kau. Terus hidup jadi tak tenteran 30 hari 30 malam.

Menggila sungguh bila drive sorang-sorang, tambah-tambah di waktu malam macam tadi nieh. Lepas nie memang kena sediakan koleksi siri bacaan ayat al-quran dalam kereta. Sangat-sangat berguna di kala tetiba diri terasa penakut pait macam tadi.


Okeh. tata.









No comments: