❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 21, 2011

Comel sungguh la saya malam nie. Hadoi.



Kenapa?? Kehkeh. Nak gelak untuk diri sendiri dulu.

Okeh. Macam nie cerita diaaa.....

Saya ada assignment yang harus di siapkan malam nie sebab esok kena antar. So, konon-konon perlu menjadi rajin gila la malam nie. Kena tumpukan sepenuh perhatian pada kerja sekulah. Dah tak boleh main-main, tak boleh berlagha di Facebook. Facebook pun tetiba deactivekan supaya tangan tak tesasul pi ketik itu ini bila baru 3 menet buat kerja sekulah. Baru lah perjalanan menyiapkan kerja sekulah boleh berjalan dengan lancar.

Okeh. Kemudian dengan rajinnya membukak buku teks statistik, buka excercise yang kena buat tuh. Dengan tekun salin lah soalan dulu, nak terus buat tak reti. Dah siap salin 3 soalan, tetiba.. "Eh, apesal macam senang je soalan dia nie, bukan ke penah buat dulu". Lantas terus bertanya ke rakan sekelas yang berada di luar bilik.

"Kak Wiyah, kena buat excercise 6 kan??"

"Bukan laa, excercise 4!"

Dengan perasaan tak puas hati terus bangun ke beliau bagi mengkompem kan betul-betul kerja sekulah yang sebetul-betulnya.

"Eh, page barapa yang kena buat??"

" 84 laaa"

"Bukan yang nie ke?

"Bukan, yang nie kan dah penah buat dulu"

"owhhh, Kak Wiyah dah siap ke?"

"Belum, lagi satu soalan"

"Okey, nanti dah siap nak tengok"



kehkeh.. Tahniah atas sikap rajin dengan memvavi buta tanpa menanya kerja mana yang perlu di buat. Bagus!!


So, mula la mensalin kerja sekulah yang dah tahu di page mana tuh. Nak terus buat, kompem-kompem la tak retiii.

Soalan 1 [Done salen mensalin]

Soalan 2 [Done salen mensalin]

Soalan 3, baru separuh je salen, tiba-tiba rakan sekelas itu datang menghantar keja sekulahnya dah siap tu untuk aku salin dan belajar la sikit-sikit. Konon laaaa akan belajar. Kehkeh.

Bila belek-belek,


"eh, no 1 dan 2 tak payah buat ke"

"Tak payah laa, kan dah buat dalam kelas hari tuh"



Blup. Blup. Okeh. Fine!! Lenkali sila ponteng kelas lagi ya. Boleh membazir masa salin yang bukan-bukan. Boleh buang 3 lai kertas sebab salin yang bukan-bukan itu. Kahkahkah.

Dah. Sekian. Nak COPY assignment orang pulak. Study tunggu test lah.











PdanS : Asal malam je sakit gigi, bila sakit gigi je mesti time malam. Hadoiiiii..

No comments: