❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 27, 2011

Don't hate me cause I'm beautiful.


Kehadapan belog saya, apamacam hari nie? Rindu i tak? Mesti rindu dengan ketat-ketat kan. Ouch ouch dan eyukss sekali. Kahkah. Fine. Tak lawak pun.


Kamu tahu, Parit King sedang mendapat rahmat dari Tuhan. Hujan turun dengan sangat lebat sekali lalu menjadikan saya malas nak mandi, malas nak gerak sana sini, dan malas nak kemas barang untuk balik Yan, Kedah kejap lagi. Perasaan seperti nak main nyorok-nyorok dalam selimut sorang-sorang pun ada. Tapi apa kejadahnya, sudah mentidur secara panjang-panjang dah semalam. Tak kan nak sambung lagi kot.


Hey you, i cuti seminggu, eh bukan seminggu la, tapi lebih lagi, 10 hari!!! Wow. Banyak kan. Sila dengki, sapa yang tak dengki tuh, tahniah laaa. Mungkin anda calon-calon pekerja mithali untuk tahun nie. Bersiap sedia lah untuk masuk muka depan Berita Harian, Metro, Kosmo dan URTV. Untuk yang badan telampau sehat,dah boleh try beli Jus Mate Dr Rozmey tuh. Takut-takut tak muat news paper nak bubuh gambaq engkau pegang pingat nanti. Kang masuk tangan je, muka tak dak, haa!! Jangan cakap aku tak sound awal-awal yer.


Dah, dah. Kembali kepada cerita saya akan CUTI 10 hari tuh. Hurm. Jadi, bila cuti sudah belungguk-lungguk ini, harus ada perancangan yang sangat padat dan menghiburkan hati sendiri sebab bila bukak balik sekulah lepas nie, diri akan jadi sangat-sangat stress. Semoga hasrat untuk berhenti belajar tidak akan telintas lansung dalam kepala otak nie kan.


Okeh. Untuk cuti-cuti yang sangat indah nie kan, saya sangatlah berharap untuk :



Satu :
Apa yang dirancang besama rakan-rakan yang menawan akan terlaksana. Semoga majlis mandi manda kita tu akan jadi aktiviti yang paling gempak untuk tahun nie weh. Ceewahh. Padahai berapa kerat je yang di ajak pergi. Tak mengapalah, janji boleh jumpa dan lepak-lepak sama anda-anda semua pun dah sangat-sangat okeh.


Dua :
Bila cuti, perkara biasa yang akan di tunggu-tunggu adalah orang mengkawen. Simptom-simptom mengidam nasik minyak sudah muncul. Jadi, sapa yang rasa nak kawen cuti raya cina nie sila la jemput saya. Dun worry, tak habis punya nasik minyak engkau tuh.


Tiga :
Mahu berjumpa dengan rakan-rakan yang sudah lama tidak ketemu. Ramai. Tapi saya sorang je yang excited nak jumpa. Mereka-mereka tak pun kan. Hurm, tak mengapalah. Kalau ada jodoh ketemu jugak kan.


Empat :
Owh, ada temu janji besama Bini orang di cuti CNY. Semoga janji-janji itu akan manis semanis laki anda. Banyak benda yang nak di gosipkan nie. Ouch ouch.


Lima :
Kemudian, mesti la ada sesi melabur duit di Time Square, di Jalan Tar, dan last di Pasar Pagi Shah Alam. Wow. Sangat-sangat teruja weh walaupun duti yang masuk adalah sangat-sangat lah tak cukup untuk sem nie, even tak shopping langsung. Hadoi, begemana nak teruskan hidup nie? Semoga ada rezeki dari tuhan yang mencurah-curah. Insyaallah, saya percaya akan ada sebab Tuhan kan Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.


Enam :
Masak memasak amalan mulia. Macam-macam makanan dah di listkan. Sedang sabar menunggu masa saja nie untuk mengasapkan dapur ku perut ku. Ow-Yeay!!


Tujuh :
Hurm..hurm... lagi?? Tak dah kot. Nanti kita pikir lagi. Nak lunch sat.










PdanS : Tajuk entry yang tiada perkaitan dengan jalan cerita dan isi karangan. Maap yer. Kalau nak perkaitan jugak, boleh ketik di SINI. Nie, lagu minggu ini ya. Tatau la, kalau ada tungau dalam telinga aku nie, kompem-kompem dah mati mengejut sebab stress telampau, asyik dok ulang lagu nie jer beriba-riban kali untuk sehari. Hoho. Best-best!!

2 comments:

ayarasmin said...

oiit..
nak joli di times square jangan lupa saya deh.

mOOn said...

uish. kompem2 i ingt.. u nak apa? sila list kan barang, jugak sila bank in kan uwang yaa..