❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, January 10, 2011

Dalam Hati Ada Bahagia. [Part 1]



Cewahhh. Tajuk memang tak boleh blah. Mampu mengundang kontroversi nie. Lepas nie bolah la tulis kat status FB Dalam hati ada taman. Dalam hati ada taman bunga, Ada kebun bunya, ada pasu bunga, dan bunga teloq juga. Semua nak ada bunga-bunga la pendek kata untuk menunjukkan betapa bahgiya nya saya.


Okeh. Kenapa mesti bahgia sebenarnya nie? Sebab, bila bersama 7 wonders saya di hujung minggu mestilah hidup akan jadi riang gumbira sekali. Bahagia tuh, tak payah cerita laa. Menang tersangat-sangat. Okeh. Paham kenapa mesti bahgia? jangan pandia-pandai buat gosip cakap i bahgia sebab kapel dengan Zahiril Adzim pulak. Walaupun i LOIKEE gosip tuh, tapi, takpalah, tak baik menyebarkan fitnah. Nanti u berdosa, i dapat pahala. Tak ke rugi. Okeh. 3 kali hokeh dah nie, tapi still nak melalut yang bukan-bukan. Okeh yang tak dak kesedaran lagi. hurmm.


Actually weekend lepas, saya telah mebawa diri ke Kajang untuk membuat surprise kepada kesayangan saya, iaitu Incik Roh, beliaukan akan di Post Laju ke Mukah 18 nie, so, kena la ada majlis farewell bersama-sama geng tercinta. Kebetulan pulak besday my kesayang Puan Aishah Bayu jatuh pada dat day. So, memang wajib la pergi kesana walopun keja sekulah betimbun-timbun gila-gila dan kena antaq week nie. Tak mengapa, saya korbankan masa saya untuk mereka-meraka nie. Next time, kalau mereka-mereka nie tak dapat buat macam apa yang saya lakukan, tak mengapa jugak. Saya akan cuba belajar menjadi kawan yang memahami. Kan.



Okeh. Dah laa. Mari kita layan gambar-gambar bahagia saya. Kompem mampu buat anda-anda bahagia jugak tau. Serius!


Sebelum i tayangkan gambar, lupa pulak nak cakap pihak-pihak terlibat yang menaja sepanjang berparti. Tajaan tempat berparti, makan minum, tidur, mandi, iron baju, Aircond sejuk, semuanya di tanggung bereh oleh Puan Aishah Bayu. Disebabkan dia offer nak masak, jadi dia kena offer tempat bermalam sekali yer. TQ untuk family dia jugak sebab membenarkan kami-kami memporak peranda kan rumah mereka selama 2 hari 1 malam. Hehe. Pepun ur umi memang seporting la. Syoq je layan.








Okeh. Di sebabkan nak buat surprise la konon, so, kami-kami seramai 4 orang kena la menglesapkan diri dari rumah Puan Aishah Bayu waktu Incik Roh datang. Tak nak bagi nampak kereta la apa bagai, nanti tebongkar la rasia yang kami-kami pun ada jugak di rumah Aishah Bayu. Jadi, apa lagi, melepak di supermarket la seround. hehe.




Dah habis berjalan-jalan pun, Incik Roh masih tak sampai tiba. Hadoi yaiii. So, mentungguh la dalam kereta sampai aishah bayu sms suruh balik, baru boleh balik.






Malam tu, Aishah bayu masak nasik tomato. Ouchhh. Sedap wow. Lepas tu ada triffle saya yang sumpah tak menjadi. Tak suka tau. Terus i jadi eyukss untuk makan. Serius weh, kalau kat rumah kan, kalau aku masak tiba-tiba rasa tak bekenan terus aku akan lansung tak sentuh, or kalau tak dak orang, terus i humban ja dalam parit belakang rumah. Baru puas hati. Lepas tu buat yang baru. haha. Amalan setan sungguh kan.




Sambil melantak ada sesi sembang itu ini. Gelak-gelak sambil buat macam rumah sendiri. Memang sangat tak ada kesedaran.




Kalau boleh setiap benda yang buat semuanya nak kena amek gambar. Sedang cedok nasik, suap nasik, kunyah nasik, sedang kunyah nasik untuk kali ke 8.. Hadoi. Sabar je laaaa.





Lepas sudah makan, sesi mensembang dengan umi dan nenek kepada Aishah Bayu. Best-best, beborak dengan umi nie. Memang sangat boleh in.





Sambil beborak, aishah bayu bagi tudung bawal sorang satu sebagai hadiah dari beliau pegi Indon itu hari. Lepas tu dapat kain cotton yang corak ijau kuning tuh dari kak sue untuk hadiah besday saya. Ouchh. TQ anda-anda!!





Bila dah 12 malam buat surprise untuk aishah bayu pulak sebab besday dia dah tiba!!! Kite orang bagi adiah kain pasang satu kat dia. Contoh kain, boleh di rujuk dengan gambar di atas yaa.






Biasa la, bila dah ke jam 12 dan ke atas, otak akan jadi lebih mereng kerana masa tidur telah di curi dengan membuat kejadah-kejadah yang tak berpaedah nie. Hehe.





Nie la Aishah Bayu di samping hadiah besday dia. Perrhh... Macam AISHAHwaria Rai kan. Tak sangka ada member yang bebakat macam nie.. Nie kalau try hantar ke Udit Narayan nie, kompem dia akan lamar belakon dalam filem dia. Mesti punya. Eh, tapi, bukan ke Udit Narayan tu hat menyanyi-menyanyi tuh ke.. Hehe.. Tah, donno la saya.






Lepas tu ada acara bagi-bagi adiah ke Incik Roh pulak. Adiah berupa sumbangan ikelas untuk beliau di Mukah nanti. Guna leklok yer duit tuh, jangan guna untuk belanja makan pakwe Iban sewaktu bedeting ngan dia. Pergi makan ulat-ulat yang di kutip dari batang pokok sudah laa. Baru la sangat sweet gilerrrrr.




Lagi? Owh, sesi mencantik-cantik kan diri pulak. Tapi cantik kah kalau lagu nie? Macam hantu mak limah balik rumah sewa jer. Habis laa mask orang Munawwarah weh.






Kemudian, sesi berinai sambil ada gosip-gosip panas. Memang bahagia wehhhh. Sangat-sangat. Tidur pun tah pukul berapa. Sembang itu ini.







To be continue






PdanS : Part 2 nanti ya. i kena buat Chapter 1 punya thesis. Rabu nie dah nak pegi jumpa my SV, tapi satu habuk tak cari lagi. Sabar yaaaa.

2 comments:

S.U.R.I.A. said...

hahha....perfecto ntry...
like riban2!!!!
g wat thesis ler.....

ayarasmin said...

nak LIKE jugak entri nih.
suka sangat sangat.
nak sambungan plis