❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, December 10, 2010

Tip Berblogwalking cara mudah. Lebih mudah dari biasa.


BlogLarian? Err. Apakah?? I pun sungguh tenganga mula-mula lihat. Perlu berblog sambil berlari-larian ke? Hadoi. Semput la saya lagu niee. =P

Bila di teliti kan balik. Owhh. Baru saya paham. Semua ini gara-gara di TAG oleh rakan sekampung Cik Ada Tapi Tiada.

Okeh. Sekarang kenapa saya cakap berblog walking di BlogLarian lebih mudah dari makan kacang.

Pertama, kamu tak perlu membukak banyak tab-tab sewaktu membuat blogwalking. Dengan hanya mengklik 1 tab, akan terpampang 5 blog yang kamu boleh belek-belek. Ini akan menjadikan Tab kamu kelihatan lebih kemas dan tersusun. Kemudian. Kamu masa untuk kamu klik tab itu ini dapat di reduce kan.

Kedua, if ke semua 5 blog yang terpampang itu mempunyai lagu. Hidup kamu akan lebih ceria. Mana tak nya, kamu boleh mendengar 5 lagu yang pelbagai rentak dalam satu masa. =)

Ketiga, jugak sama seperti di atas.

Keempat, kesemua di atas.

Sekian.



Langkah pertama untuk memasukkan Blog kamu ke dalam list-list dalam BlogLarian ini adalah,


1) Menjadi follower blog berkenaan.


2) Letak gambar dan link kan seperti di bawah.



Link nya, KLIK saja di sini.



3) Kemudian ada lagi ya. Mari membina Slogan yang tak lebih dari 30 patah perkataan.

"Saya suka berblogwalking kerana : saya sedang bercuti sem dan tidak tahu untuk membuat apa. Jadi berjalan-jalan ke blog orang adalah cara yang terbaik dan sangat tidak menghabiskan duit kerana kalau berjalan-jalan ke Suping kompleks kompem duti saya akan licin"

Apa macam slogan saya? Gila mantp kan. Dah la lebih 30 patah perkataan. Isi langsung tak ada. Ayat pulak macam tiba-tiba berbangsa keling. Haha. Kompem kalah punya kalau masuk apa-apa contest.



4) Next step kena TAG pulak. Hadoi yaii. Ini yang sungguh tak tahu nie. Nak TAG sapa yaaa. Okeh. Mari kita lihat sapa yang kenaaaaaaa.

Saya nak TAG


Puan Aya, eh ABANG MAZLAN la. Silap.





5 ) Dan Last step, i malas nak karang ayat. Apa kata kita copy and milo saja ayat Cik Ada Tapi Tiada itu.. Hik hik.. sori ek, Pliagat sket jaaa.

"last step i kena buat, tinggalkan link entry ni. kena tulis nama belog i sekali. tunggu la tiga hingga lima hari lagi insyaAllah nama blog i akan tersenarai.buat masa ni, tak ada tarikh tutup. so jom la pakat-pakat masuk list. best dapat tambah ramai kawan. best jugak kalau dapat tambahkan traffickat belog ni. *__* "









PdanS : Hari ini sungguh gumbira. lalalalala...

No comments: