❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, December 4, 2010

Mengsurunuk-mengsurunuk di Kampung. [Part 1]






Bila menulis di kala jam 11.40 menet malam dengan memasang kipas KDK di no5, mata dengan semula jadi akan menjadi pedis. Pedis yang tak sama dengan pedas. Tapi kalau mata pedas lagu mana ya? Hurm. Teka teki di hujung minggu. Slamat menjawab. Okeh.

Hey, anda yang kacak serta cantik luar dalam. IM HOMEEEEEEEEE! Gila surunuk dan berunuk-runuk sekali. [berunuk? bronok?]




[iklan]


Hey tahukan anda yang ada sejenis binatang laut yang bernama bronok dan boleh di makan. Bentuk sangat seperti ulat. Manusia yang paling hebat je yang mampu telan. Saya? erk. Sangat tak hebat.


Kenapa bronok mesti macam anak tikuss.. Erk..



Nie bronok masak kerabu. Erk. Melugai tengkok aku weh.



[iklan tamat]



Apa punya station tivi. Cerita baru 3 ayat dah iklan. Hadoi. Okeh. Sambung.











Pulang ke kampung bersama budak-budak OKU ini. Tapi yang shawl pink itu tak OKU okeh. Dia OK OK saja sekarang nie.









Ini kerepek yang first time di beli untuk Che Sayang. Selalu pergi borong untuk isi dalam perut sendiri je. Tapi kan, sekarang nie semua ahli rumah sewa macam dah tak de hati dah kat kerepek segala bagai nie. Kerepek raya 3, 4 jenis atas meja pun tak terusik.


Sampai rumah seawal jam 3 pagi. Dan bila dah sampai rumah memang wajib membuat kekecohan untuk beberapa menet, walaupun sudah pagi-pagi buta. Ya, tetap bercita-cita untuk membuat jiran sebelah mengamuk bawak parang dan terus adigan kejar mengejar. Tapi apa kami-kami kesah. Semua nie sebab sangat-sangat excited sampai kampung halaman. Siap main-main alarm and picit hon dengan sungguh banyak sekali. Alasan nak kejut mak ayah suruh bukak pintu la konon.



Walaupun sudah pagi-pagi buta jugak, seisi rumah, SEISI KELUARGA okeh akan tiba-tiba tejaga dan sambut kepulangan kami-kami, gila serunuk weh. Mensembang dulu 2, 3 round, lepas tu baru sambung tidur.



Bila bangun je dari tidur, terus dapat tugasan lama. Teptiap balik kampung, mesti kena mengecat rumah punya. Hadoi. Dah la saya sungguh tak suka mengkaler rumah. Kalau suruh pi kedai pilih kaler cat suka la.




Bergotong royong mengecat rumah sambil menyiram pokok bunga.

Ayat yang tak menarik ini datang dari Si Izzat senget. Sangat jajah dua sungguh kan. Dan "sambil menyiram pokok bunga" datang dari Si Amirah. Celah mana yang mengsiram tatau la. Macam serabut je kalau update blog dan anak-anak buah ada di sisi. Semua nak tolong bagi ayat. Hadoiii..



Kemudian bila petang sikit, Che Sayang ajak pergi kenduri orang kawen plak. Okeh. Baheklah bunda.





Che Sayang nie kan, susah sangat nak senyum bila depan camera. Nak kontrol cun apa tah. Haish.




Eh, ada ke petua anak dara tak boleh naik pelamin. Nanti lambat kawen.




Bila malam pulak ada sesi melepak besama Che Sayang dan anak-anak. Tah la mensembang apa time nie. Aku dah letih gila. Pi amek gambar je. Lepas tu terus masuk tidur.





Beliau yang sangat rajen. Mengecat sampai pukul 12 tengah malam. Ya kak and abang saya semuanya sangat rajin bekerja. Serius.






PdanS : Sepatutnya entry nie di publish semalam lagi. Tapi di sebabkan kelebtisan tahap gaban, maka, di sambung pada malam nie. Kira ini cerita semalam la. Bukan hari nie. Hari nie punya perjalanan hidup lagi melebtisakan. Nak suruh pikir ayat je kompem akan stress gila babun punya. Letih. Sangat-sangat letih. Okeh. Nanti i update kan Second day di kampung halaman. sabau yer. Tata.

No comments: