❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, November 8, 2010

Saya dan Mobile tangan.




-gambar belas ehsan FB-


Jodoh saya dengan mobile tangan sekarang nie sangat lama. Dari 2007 lagi. Dan sekarang 2010. Wow. 3 tahun i pakai sony eriksong yang tebai dan gabai itu. Hebat.


Eh, baru perasan yang aku nie pengcermat orangnye. Ye la, pakai handset betahun-tahun dan masih elok lagi, Laptup pulak bezaman-zaman pun masih berawet muda. Cuma monopaus je la.. Jadi sesuai tak di lable sebagai pengcermat la orangnye. Hik hik. Eh, i remember, arwah camera sempat bertahan setahun saja, kemudian mendiang external hard disk pun kejap jugak. Owh.. No no nooo. Sangat tak sesuai hokeh.


Saya suka jodoh yang panjang ini, tapi saya tak suka la beberapa perkara tentang handphone nie yang sangat merimaskan hidup saya.


Saya benci la nak CHARGE bateri hanset. Serius. Kenapa tak ada orang cipta hanphone pakai solar je haa? Mana pergi orang bijak pandai sekarang nie? Hilang mana yer?


Tahap pemalas saya mengCHARGE hanset boleh membawa ke 2, 3 hari pun tak pa kalau henpon tu di biarkan mati tak bercharge. Serius. Sekarang pun handphone tengah mampus akibat berborak-borak hal kawen, hal anak tikus beranak kecik2 so jadi eyukss, orang saloon yang mulut bau longkang, serta banyak lagi yang di borakkan bersama wanita kegemaran dengan terlalu lama. Dan kesudahannya, henpon menjadi koma untuk beberapa ketika. hihi.


Langsung tak bercadang nak bangun pergi cari Hai charger, u dok mana. Jangan la men aci sembunyi ngan i malam-malam nie. Tak hokeh. Tak. Tunggu esok pagi. Tu pun kalau rajin.


Kemudian. Saya sangat pemalas tahap gila-gila pengantin remaja [gila tak best cerita nie] untuk mengREPLY msg.


Kalau anda adalah lalaki-lalaki yang ingin mengtakel saya dan berhajat menggunakan SMS sebagai medium untuk mengorat. Sudah. Lupakan saja. Sumpah, SMS yang ke 8 poloh 7 yang u hantar baru i reply KOT. Tu pun sebab tak sampai hati tengok u dok SMS sorang-sorang. Lepas tu reply pulak dengan jawapan standard dan sama dengan skema jawapan SPM 2009 "Sory-sory lambat reply. Baru topup."..."Sory laa. Agak bz la lately nie"


Dengan rakan-rakan plak. Kalau rasa SMS tu macam urgent insyaallah saya akan terus balas. Dan kalau tak urgent akan direply sebelum tidur. Tu pun sebab sebelum tidur alarm hp akan di Switch On kan. Jadi time tuh la nak belek-belek hp kejap. =)


Okeh. Itu saja cerita handset dan hanpon. Eh, ada lagi. Last-last.


Saya jugak benci bila mau menalipon ayahnda tercinta tiba-tiba ada pompuan bersuara muda dan seksi yang angkat. Tak, tak. Puan Emak tak kan cakap dengan nada menggoda-menggoda macam tuh dengan saya. Uwaaaaa.. Sapa pompuan nie... Tolong top up plessssss..






PdanS : Kenapa orang susah nak faham, bila kita tak reply msg yang mereka hantar sebanyak 7, 8 kali tuh maknanya kita ********* la dengan mereka. Haishhhh. Eh, tak tak, bukan benci. Tapi sedikit semak perut laaaa.




4 comments:

nursarah puteri biru said...

haha. sama lah, tak suka sangat ber'sms'. malas di situ. kehkeh

mOOn said...

yups.. sanggat2 mls. sanggup lagi buang kredip tipon terus.. huhu

S.U.R.I.A. said...

wooit..ptt lah msg i xreplyy..ni nk ngajuk tahap gaban!!!

mOOn said...

alaa.. msg u klo i blas mesti bunyi macam kesedihan.. so baek biarkan saja.. huhu..