❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, November 21, 2010

Kawen-kawen.


Sedikit update mengenai cerita pergi melihat kawan-kawan mengkawen. Mungkin ini 1st kenduri yang saya pergi yang melibatkan kawan-kawan sekolah kawen. Lain-lain jemputan semuanya tak berkesempatan sebab berada di luar negeri[ceh macam dok obesi ja] ataupun mungkin juga saya tak di undang. Sedehnya. Tengok dalam FB jer tau, lepas tu buat muka terkejut, ya ampun dia nie dah kawen, pasaipa tak tau.

Lepas tu bila jumpa kawan-kawan sekolah yang lain mula la nak bergosip, Eh, tahu dak, dia nie dah kawen dengan budak nie. Si kawan-Kawan pun mula la nak menyampuk, "Laaa.. baru tau kaa? Dah mengandung pun, 4 bulan.. Bunting pelamin"

Bijak kawan-kawan saya nie. Boleh tau wow bunting pelamin ka? Bunting luar rahim ka? Pulai Bunting ka... Hebat mereka nie. =)

Okeh.




Photobucket


Ini Kak Ina. Nama glemer dalam blog iman. Kadang-kadang aku tengok orang panggil Kak Ain. Hurm. Ajaib. Pasaipa saya tau 1 nama ja. Sungguh tak aci.

Beliau adalah Kakak Senior jugak merangkap geng di asrama SMKYan. Jugak selaku pencetus kepada idea-idea nakal waktu dok hostel dulu. Jarak umur di waktu awal perkenalan sangat la berbeda, beliau form 5 dan aku budak kecik form 1 yang comel gila. Kan kak ina kan. Mungkin sebab tu kot kak ina tertarik untuk lebih mendekati aku. Hak hak hak.

Hey kak Ina yang cun melucun di hari persandingan, pasaipa u maken pendek. Hak hak. Dulu punya la susuh nak sembang ngan u. Kena langut sampai boleh patah tengkot. La nie, duduk sama tinggi, berdiri u tinggi siiiikiittt ja. hik hik. Itu tandanya i dah besaq dan dah 24 tahun. Sila jangan layan saya macam kanak-kanak comel form 1 hokeh. Owh, sungguh tak best.






Photobucket

Hey kak ina Si Raja Farah Sehari, cepat la update blog dengan cerita seorang BINI ORANG. Mesti topik setiap hari tak lari dari tajuk "Memicit badan suami yang letih balik kerja", "Mensental baju kerja suami dengan tangan dua kerat", "Hari nie memasak nasik dan telor goreng kesukaan suami"... Wow. Sangat teruja tau.


Ini gambar-gambar yang sempat di petik di Facebook beliau. Sangat cun. Saya suka pokok-pokok kering itu. Nanti i kawen kena wajib buat time padi tengah menghijau. Baru bules ambik gambar secara cantik-cantik macam nie. =)


Photobucket
cheeeewah.. u tolak i, i tolok u.. Lalu kita sama-sama jatuh.. Owh indahnya dunia..




Photobucket
Jangan lupa jugak, payung klasik ini. Walaupun banyak di gunakan sewaktu mengusung mayat ke kubur, tapi untuk photo shoot jugak sangat-sangat menarik. Klasik-klasik gitu. Jadi, jangan lupa masukkan sekali dalam senarai barang-barang yang harus di beli selain bunga teloq 400 tangkai.



Photobucket
Sekali lagi. Pokok kering itu menggoda saya. Serius, balik nanti nak pi cari kat mana pokok lagu nie, nak cup awai-awai untuk mengkawen saya. Nak tulis note kat pokok tuh. Sila jangan tebang pokok ini sebelum " cuti sekolah bulan nam tahun 201*"





SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA MEREKA-MEREKA YANG AKAN MELANGSUNGKAN PERKAHWINAN PADA CUTI SEKOLAH INI.

Kalau hujan tidak henti-henti di hari berbahagia anda, anggaplah itu satu rahmat dari Tuhan kepada anda... Jangan komplen-komlen tauuu...








PdanS: Sungguh excited nak berkenduri 20122010 ini. hehe.

5 comments:

RoSs_NiE said...

hikhik..kak ain..sangat santek

mOOn said...

ya ya!!! bila la kita nak chantek macam dia pulak kan.. huhu

shazika said...

lawa pic kawen

mOOn said...

tu laa.. cantik kan.. hehe..

iman said...

muna...tenkiu dtg knduri kahwen sy..ahahha...[sila lah pergi cup pokok itu sblm di tebang]

tahun 2011 mungkin akan ada pokok baru..ahahha [nak cup dulu pun boleh]