❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, October 25, 2009

Best sangat ke BFF(BestFriendForever) tu?

Oleh kerana agak tetarik dengan entri yang aku baca di satu blog, lalu di copy and paste kan di sini sebab sangat ada kaitan dengan hidup aku sekarang. Di petik dari SINI


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Let say korang mempunyai ramai friends yang korang panggil BFF aka best friend forever tu. Bilangan BFF yang ramai buat korang rasa gah dan untouchable. Korang rasa terlampau sayang dgn those BFF’s because they all sentiasa accompanied korang ke mana saja korang pergi and dengar masalah korang heart to heart. But now lets together look at the back side of it. Pernah tak korang punye BFF’s yang dibanggakan sangat tu mengumpat korang? Pernah tak BFF’s korang tu mengutuk korang? Pernah tak BFF’s korang tu memalukan korang? Pernah tak BFF’s kesayangan korang tu tikam korang dari belakang?Kesian...

Dan disebabkan itu, aku pelik. Kenapa korang nak banggakan sangat dengan BFF’s tu? I tell you, its so pathetic man. When you tell the whole world you have BFF’s and at the back you cry because at the same time they really torturing you.

Its way different with BFF's yang betul-betul menangis bila yall menangis, gembira bila yall gembira, menyokong yall bila yall jatuh, and akan sacrifice everything bila korang in need. Perkara ini tidak akan menjadi pelik bila korang rasa bangga mempunyai BFF dan tak salah kalau korang nak hebohkan satu Malaya.

Dari pandangan aku, semua ni macam rantaian makanan, in case korang pernah belajar Sains.

Laily suka Sarah. Sarah benci Laily. Nora sayang Puteri. Puteri Tak suka Nora dan Laily. Bila Puteri dan Sarah hang out together, mereka akan mengumpat pasal Nora dan Laily.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



tetibe aku terfikir

kawan -kawan aku mengumpat aku tak?

kawan -kawan aku mengutuk aku tak?

kawan -kawan aku memalukan aku tak?

kawan -kawan aku tikam aku dari belakang tak?




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~











Mereka teman yang dah 6 tahun aku kenal, kawan, paham, sayang dan sekarang cinta.

Mereka teman yang dah 6 tahun aku berkongsi suka, duka, ketawa dan nangis sama-sama

Mereka teman yang dah 6 tahun aku selalu tidur, mandi, meraba sama-sama.

Mereka teman yang dah 6 tahun aku harungi hidup susah senang sama-sama.

Mereka jugak teman yang satu hari nanti akan aku rindu selama-lamanya.



PdanS: No PdanS

9 comments:

kotak hati said...

terharu birunye.tak

░♥si lampu neon♥░ said...

nice weh.. mesti banyak manis pahit dah korang lalui. stick together, jaga hati perasaan masing2. terima hebat lemah masing2, semoga stick BFF. =)

Anonymous said...

mokteh..entrii ni sgt sediss..hmm.=( -cadbury-

im mr. juan said...

bila kawan ramai keliling kita, cakap besar tunjuk belang. tapi bila sorang2 pengecut pemalu mcm semua orang.


tk der kawan laki ke?
upload la gmbr kwn laki skali..hehe

kotak hati said...

mokteh.ske sgt entri nih.dah baca banyak kali.and setiap kali akan komen.sbb sgt best.kita jgn la fikir kwan2 kita ada kutuk kita ke x?kita kena ingat,people make mistake.think positive sudaa.i'm glad i have u all as my frens.

mOOn said...

Kotak rokok: tak napak biru pun.. menipuu!

░♥si lampu neon♥░ Ye, sngt bnyak pahit manis, n hope akan stick sampai bila2.

Puan Anon : Saye lg la sedih kamu nk pegi jawuh!

in mr. juan: Yepss. Semua orang begitu.

Kawan laki tak soka begambau. Rugi rugi.


Kotak mancis: Sebenar nye tak best mane pun, cuma ape yg di smpaikn kena ng idup kite, so tuh yg jadi menarik. Kan?. Eh.lupe,bukan ke saye tak kesah dng ape org nk ckp. hahaha. Ade aku kesah??

sYa said...

mokteh!! saye pasti windu same mokteh nnt..mokteh rindu saye x??hehe

mOOn said...

Alaa saye tahu kompem2 kamu windu saye nyee..haha.. tapi saye windu JLM kamu jee..

Anonymous said...

mokteh..br baca entry ni..rindu moketh...n luf my 7 wonders!!!-far