❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, October 31, 2009

Nur Kasih 22

Dapat menonton Nur kaseh episod 22 pada jam 3.45 menet pagi menjadikan saya begitu bahagia sekali !!

Dan pagi-pagi buta nie jugak la hati nak kena sentap sampai mata agak macam mengandung air.

Lalu air yang dimengandungkan tiba-tiba teberanak bila dengar ayat-ayat Cat yang menyentuh hati dan perasaan i nie [mari beranak di sebalik loker!! malu-malu]



" i tahu yang i dah takde lagi dalam hati u....but u masih lagi dalam hati i..... walau apa u nak buat.. i tak nak u rasa bersalah k... i redha dengan ape je.. asalkan i tetap jadi isteri u '


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Sila jangan keliru dengan watak Katrina yang semakin hari semakin besepah di luar sana !!



Nie Katrina yang sebenar !!!






Nie katrina celop tepung
Jangan tepedaya !!!!






PdanS : Malam tadi saya melihat begitu banyak pesta muda mudi di Bandar Kuantan !!! wow! Menggerunkan betul !!

PdanSlagi : to warga UMP dunload SINI

Tasniassss di ucapkan !

Wow

Semakin hari semakin menggalak

Sape yang galak?

A. Galak la yang galak

I tak galak ok.

Hahahaa.

Sebenarnye nak tulis

Semakin hari semakin menggalakkan sambutan terhadap dunia bebelog nie

Saim-saim i yang tatau nate gapo pasal blog pun tetiba dah ada 2 blog

2 blog tuh !!!

Tamak haloba betul

Lepas nie sila ingat pasword yer saim saim saye

Agar kejadian ada 2 belog tak berulang

Mmmm lagi satu

Sebijik lagi saim i yang tak tebuka lagi iman dia untuk buat blog

Agak-agak nye i kena buat semayang hajat dulu kot

Mintak doa kan tuhan suruh dia bukak blog

Tak pe pepun i kena sabar menanti

Dari gusip-gusip yang i dengar

I tau dia memang dah lama behajat nak ada belog

Cuma malu nak sampaikan je

Ok abaikan kisah dia

Sebenarnye i nak promote belong-belong yang baru tehasil dalam minggu nie

Sila la melawat

Nanti boleh dapat pecuma kaseh sayang


Amyberry A.K.A Amy hodoh

[sebab dalam bilik i ada 2 amy. Amy chantek dan amy hodoh]


Rozainah A.K.A Katrina (Nur Kasih)

[Nur pesan ke i " Cat pegi la ireland cepat-cepat, Nur nak bemadu damba dengan Abg Adam"]


Nur Amina (Nur Kasih)

[kenapa bila nur amina kena guna tulisan paling besar dan bold pulak tuh??]





PdanS: Saya sangat relax dan begitu relax sekali walaupun hari isnin nie kena present PSM dan slide tak siap lagi tapi baju dan tudung untuk present dah iron dah!!! Hahaha

Friday, October 30, 2009

Entri rindu suam-suam kuku

Telepong dah

Cakap dah

3G je belum

Celah mana nak 3G nyer

Pakai enset cikai cap ayam

Tapi tak pe lah

Tengok gambar suda

Pengubat rindu di hati

Kan.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~














O.K

Rindu dah hilang dah!




PdanS: Nur Kasih !!! Malam nie !!

Thursday, October 29, 2009

Azab dunia !!

Toloooongggggggggggggg...

Saket perut

Dari semalam lagi nie

Dah letih ulang alik pergi situ

Tak de perubahan pun

Hasil tak memuaskan langsung

Busuk je dapat

Kenape nie???

Sebab makan ikan keli 3 hari beturut-turut ke??

Takkk. Takk. Bukannn.

Ikan keli tak besalah, beliau sangat lazat.

Ke sebab makan oblong di pasat malam semalam??

Tapi oblong tu sedap laa

Macam prosperity kat McD je

Tak mungkin.

Mmmmmmm

Sebab makan seafood dari hasil penge-PAU-an rakan sebaya kot.

Tak nak PAU makanan dah lepas nie

Nak PAU SLR Nicon jer









PdanS : Cuti-cuti ye ye.. study week ye ye... kena present PSM isnin nie ye ye.... cuak ye ye..

Wednesday, October 28, 2009

Kesiannye ke i

Gadis Melayu :"Eh, ape ek, yang period tu orang panggil PSM kan"

Gadis Melanau : "Hahahahahaa. PSM tu yang ko tengah buat laa, Project Sarjana Muda. Kalo yang berdarah teptiap bulan tu orang panggil PMS"

Gadis Melayu :"Owh yer. Bukan PSM ek, tak same laa. hahaha"



Terus cari Encik Google

Nah nie bekalan untuk yang sedang PMS bukan PSM

Tapi rasenye kalau yang sedang PSM pun effect dia akan semacam ini jugak kot!

Kan? Kan?

Sila ambil ikhtibar dan pengajaran dari cerita di bawah!!???

Cerita di bawah???

Hahaha




PMS symptoms include:


* Fatigue:
This is the most common symptom of PMS. Women with PMS may feel so tired they can barely get through the day. Some women also may have trouble sleeping at night.

* Tension and irritability:
A woman with PMS may feel very on edge. Small annoyances seem huge. Often her response is out of proportion to the problem.

* Difficulty concentrating:
Many women with PMS find it hard to do things that require concentration, such as balancing a checkbook, following recipes, or making business decisions. They may also be forgetful.

* Anger:
During PMS, normal feelings of anger are often exaggerated. A woman may be more argumentative and lash out at those around her.

* Depression: .
Sadness and crying easily are common feelings related to PMS. At times the sadness may feel profound and inconsolable.

* Food cravings:
Some women crave particular foods, such as sweets or salt. Others find their appetite for almost any food increases.

* Breast tenderness:
Many woman experience swelling and soreness around their nipples or breasts.

* Bloating in the abdomen, hands, and legs:
Some women with PMS gain weight. Others have fluid shifts to the abdomen, hands, and legs that make them feel uncomfortably swollen or puffy.

* Headaches:
Duration and severity of headaches vary from woman to woman, but are common during PMS.




PdanS:Banyak betul entri malam nie yerr!!

PMS tak sama dengan PSM tau !!

Setengah orang,

Bila terasa dengan orang,

Simpan je dalam hati sambil senyum dan gelak kuat-kuat,

Kemudian bila hati dah tak mampu tahan,

Dengar lagu Negaraku pun boleh menagis,

Bila nangis hilang semua rasa,

Kemudian kembali senyum dan gelak kuat-kuat balik,

Mudahnye terubat,

Tapi tak semudah yang di lihat,

Sesetengah orang laaa,

Setengah lagi cam ne ek?









PdanS: Mood

Penghujung.

Semalam adalah kelas terahir aku untuk sem nie, tahun nie dan untuk degree niee.

Yuuhuuuuu!!!!! Mari melompat kuda!!! [cam ne tuh]

Lepas nie dah takde laa

"Alaaa esok kelas pukul 8, tak soka"

"Alaaa mengantuk la petang-petang cam gini, nape ade kelas plak nie"


"Eeeee, kelas full la esok"


Selamat tinggal kuliah!!

Jangan kau cari aku lagi !!

Hahahaaa.

Lepas tu nanti bila dah LI dah tak payah pergi kelas

Sibuk la nak cakap

"Ishk, esok keje, kena bangun pukul 6, balik keje pukul 5, arhhh benciiii"

"Alaaaa.. nak g kelas cam dulu-dulu yang sehari ade 2 kelas je"


"Alaaaaa...."
[sila sambung sendiri]

"Alaaaaa...." [tidak lebih 25 patah perkataan]

"Alaaaaa...."


............................................


Semalam kelas Prof.

Dah last kelas

Terasa sayu pilu je time-time dalam kelas tu [ye ke, bukan ke sibuk menyembang ng orang sebelah sambil curik-curik ambil gambar prof?hahaa]

Kena pulak Prof. malam tu baik semacam je

Bagi kata-kata nasihat, dorongan, tips-tips bernas sebelum exam.

Rajin buat ulangkaji.

Yang last tu ayat-ayat dia semacam boleh menyentap kalbu dan perasaan aku jer

"Saye harap ape yang saye ajar nanti kamu boleh guna untuk masa depan"

"Saye halalkan semua ilmu-ilmu yang saya ajarkan kat kamu semua"

Terima kasih Prof!

Saye akan guna segala nasihat yang di sampaikan itu.

Sekian!

Saye nak pergi belajar Foundation!

Nak setadi untuk final yang 14 hari lagi

Nak jadi anak murid yang mithali

Yang mendengar kata guru!

Sekian lagi

Dah tak nak tejebak dalam blog dah

Kalau ada entri-entri baru lagi di page nie, itu bukan saye yang tulis!

PA saye kot.

Dah. dah.

Nie Sekian betul-betul.

Bye!




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Prof.



Belajar secara tipu-tipu



Nie belajar secara betul-betul sampai bunyi kentut sendiri pun tak perasan.



Nie belajar tipu tak tipu sangat la, tapi memang tengah dengar tu.




PdanS: BZ sambil berlazy. Indah kan.

Tuesday, October 27, 2009

Tiba-tiba.

I tatau macam mana i boleh lupa nak hantar draft PSM i ke my supervisor.

Ishk. Semalam punya la tak becakap langsung dengan sape-sape gara-gara

"Ok. Aku kena concentrate. Jangan layan sesiapa. Aku kena siapkan malam nie jugak"

Pas tu pagi tadi bangun punya la awal, semangat nak bergi binding.

Biarla orang binding tu bagi balance tak cukup seringgit,

Tak pe tak pe saye halalakan.

Janji PSM aku kau binding cun.

Lepas tu usung PSM kesana kesini,

Ingat lepas habis kelas nak hantar terus.

Tengah jalan nie nak pergi fakulti.

Tiba-tiba boleh lupa.

Dan waktu tengah jalan nak pergi fakulti tiba-tiba lagi boleh cakap "ok" bila member tiba-tiba ajak pergi Kuantan.

Kemudian tiba-tiba ke balok pulak lepas pergi kuantan.

Tiba-tiba makan kopok leko sambil lepak di pantai. [tak pening kan?? boleh paham kan??]

Banyak betul tiba-tiba yerr.

Macam mane tuh??

Rakan-rakan sekaliannnnnn!

Kamu sedar tak yang kamu bersalah!!

Menghasut saya untuk ke Balok lalu lupa yang sebenarnye lepas balik kelas saya perlu jumpe Supervisor!!!

Dah postpone lagi nak hantar PSM.

Janji dengan IR nak hantar hari jumaat lepas.

Jahat betul kawan-kawan saya.

Hahahaha.

Nasib baik ada sata yang lazat, pantai yang hitam, laut yang tenang, ombak yang jahat, tak jadi nak marah laaaa.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ok. Mari layan gambar gambar yang tak berapa nak berkualiti sangat nie.





Macam biase, bila nak snap gambar orang selalu nak perasan tangah pegang DSLR Nikon .
Padahai guna kamera hanset cikai jer.
Lepas tu hasil die pun macam nie.......




Pinjam model yang kat URTV tu jap. Alaa yang selalu pose tepi kolam tu.









Ajaib betul. Kaki dia ada 1 jer.



Itu la lawut kawan-kawan.
[cehh macam la kawan-kawan tak kenal lawut kan]







Ok. Posing macam artis wanita berkumpulan tanah air.



Malas letak caption dah.



Nie pun malas.



Paham-paham sendiri yer


Yang nie pun.



PdanS: Kenapa gambar tak chantek kalau kita compress ek? Kenapa kalau kita banyak gelak akan sakit kepala ek? Kenapa saya mengantuk tapi tak tidur tapi sibuk nak update blog? Kenapa kenapa kenapaaaaaaaaa

Sunday, October 25, 2009

Saya sedang offline !

Ok Muna

Jangan lagha lagi

Kembali ke pangkal jalan

Ingat PSM kamu yang esok nak kena hantar

Sila sign out YM kamu.

Sila pangkah Mozzila kamu

Sila tutup IE kamu

Sila off line kan internet kamu

Sila cabut cable internet kamu

Sila bakar cable internet kamu

Sila tanam jauh-jauh abu cable internet kamu

Sila buat-buat lupa yang internet tu ape

Sila aplikasi semua di atas bagi memastikan PSM kamu sempurna esok!

Sekian.





PdanS: Ok. Sedang cuba untuk tidak membuka blogsopt dalam masa 3 jam eh 2 jam lah dari sekarang! Semoga berjaya! Hahahaa

Best sangat ke BFF(BestFriendForever) tu?

Oleh kerana agak tetarik dengan entri yang aku baca di satu blog, lalu di copy and paste kan di sini sebab sangat ada kaitan dengan hidup aku sekarang. Di petik dari SINI


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Let say korang mempunyai ramai friends yang korang panggil BFF aka best friend forever tu. Bilangan BFF yang ramai buat korang rasa gah dan untouchable. Korang rasa terlampau sayang dgn those BFF’s because they all sentiasa accompanied korang ke mana saja korang pergi and dengar masalah korang heart to heart. But now lets together look at the back side of it. Pernah tak korang punye BFF’s yang dibanggakan sangat tu mengumpat korang? Pernah tak BFF’s korang tu mengutuk korang? Pernah tak BFF’s korang tu memalukan korang? Pernah tak BFF’s kesayangan korang tu tikam korang dari belakang?Kesian...

Dan disebabkan itu, aku pelik. Kenapa korang nak banggakan sangat dengan BFF’s tu? I tell you, its so pathetic man. When you tell the whole world you have BFF’s and at the back you cry because at the same time they really torturing you.

Its way different with BFF's yang betul-betul menangis bila yall menangis, gembira bila yall gembira, menyokong yall bila yall jatuh, and akan sacrifice everything bila korang in need. Perkara ini tidak akan menjadi pelik bila korang rasa bangga mempunyai BFF dan tak salah kalau korang nak hebohkan satu Malaya.

Dari pandangan aku, semua ni macam rantaian makanan, in case korang pernah belajar Sains.

Laily suka Sarah. Sarah benci Laily. Nora sayang Puteri. Puteri Tak suka Nora dan Laily. Bila Puteri dan Sarah hang out together, mereka akan mengumpat pasal Nora dan Laily.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



tetibe aku terfikir

kawan -kawan aku mengumpat aku tak?

kawan -kawan aku mengutuk aku tak?

kawan -kawan aku memalukan aku tak?

kawan -kawan aku tikam aku dari belakang tak?




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~











Mereka teman yang dah 6 tahun aku kenal, kawan, paham, sayang dan sekarang cinta.

Mereka teman yang dah 6 tahun aku berkongsi suka, duka, ketawa dan nangis sama-sama

Mereka teman yang dah 6 tahun aku selalu tidur, mandi, meraba sama-sama.

Mereka teman yang dah 6 tahun aku harungi hidup susah senang sama-sama.

Mereka jugak teman yang satu hari nanti akan aku rindu selama-lamanya.



PdanS: No PdanS

Saturday, October 24, 2009

Sad sad day!

: Sedinyee..



: Kenape?



: Mmmmm



: Cakapla




: Ade laa



: Alaaa cakap laa




: Tak pe laa



: Cakap je laa




: Tak penting pun



: Mane tahu boleh bantu



: Ye ke?



: A'a. Nape sedih nie



: Sedih la. Nak kuar. Tapi tak de kete. Rindu nak karaokay tau. Dah lame tak melalak cam dulu. Sedih ni. Sedih sangat.



: Cehhhh.





PdanS: "Abang, Nur redha abang"