❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, June 19, 2009

Kiut Miut la u nie.. Geramm i tengok tauu...


Sepeti kebiasaan, aku jalan-jalan kat page sapa tah.

Pas tu jupe satu bendalah yang sangat cute miut.

Aku memang dah lama dah nak buat mendalah nie.

Bila kat hostel slalu berangan.

Nanti cuti pangjang nati.

Nak buat patung yang nie laaaa.

Nak jait beg yang handmade laaaa.

Tapi bila kat umah je

Slalu bz ngan tilam n bantal.

Sekarang nie angan-angan aku da kembali lepas tengok patong2 yang kiut miut nie.

Siap bagi tutorial tuh.

Nie yang aku semangat nak buat nie.

Tapi kat hostel nie aku nak cari kain perca celah mana.

Aku da usha2 dalam loker tu

Kot-kot ada baju2 yang bules aku gunting buat patung ke. huhu

Masalahnye x dop lee...

Tapi ada satu pasang stoken yang baru beli dr giant.

Harga rm99seng.

Bebaloi dop kalau aku amek gunting.

Mmmmmmmmm

Tapi sayang la pullops nak gunting.

Aku da plan chatek daaa..

Lepas siap jait aku nak g curik bantal lam bilik store.

Amek dia punya span.

Camm best je kann..

K'k.. aku tak nak buang masa aku.

Nak g usha2 kain

Nah amek nie beberapa ketul gambar yang aku curik































Kalau kamu-kamu nak tengok lagi yang lebis menarik

Try la klik di Sini

Atau Di Sini

Atau Di Sini pun

Atau Di sini pun banyak

Atau Di sini pun banyak lagi

Atau Di sini pun banyak lagi dan lagi



PdanS: Alaaaa... Dia jait guna benang saiz dawai laaa... Aku ada benang halus muluss... Guana nie... Nanti tak chatek la patung akuu.....




Thursday, June 18, 2009

18 SX




Tadi aku jalan-jalan dalam belong manusia lain

Seperti kebiasaan

Bila keboringan

Bila kurang pekerjaan

Ini la kerja aku


Waktu tengah jalan-jalan

Aku terjumpa satu post yang agak lucah tajuknya

Aku pun dengan tidak sengaja telah terbaca

Lagi tidak sengaja

Aku telah terklik pada link "Klik sini untuk gambar BOGEL"

Betul.

Aku tak sengaja.

Lepas tengok gambar-gambar tu

Aku dapat simpulkan

Tuan punya badan memang sangat berani memberi pose2 yang agak mengairahkan.

Tapi aku tak pasti

Gambar itu di ambil dengan kerelaannya atau tidak

Habis dah tekankang semacam aje

Tunjuk apa yang tak sepatutnya

Tanpa kerelaan kah itu.

mmmmm

Malas la aku nak komen banyak-banyak

Korang tengok la sendiri

"Klik Gambar Bogel"

Korang rase

Korang katogeri "akan TERklik"

Atau "sengaja klik"

Atau "dengan rakus terus klik"

hahaha.

Kepada yang tak klik langsung tu

Bagus la.

Tebal iman kamu.

Tapi aku nak suruh klik jugak

Tak pe kalau bedosa aku sanggup tanggung.

Hik hik






PdanS: Aku jalan-jalan di sini tadi. Bagus jugak blog dia. Rupanya banyak benda yang aku tak tahu.

Wednesday, June 17, 2009

Mak cik rapeah

Hari tu aku kurang pekerjaan

Tak tahu nak buat apa

So belek-belek la beg

Nampak bekas mekap

mmmmm...

Macam best je.

Tapi nak tonyoh kat muka sape haa??

Muka aku da cun melecun.

Tak perlu sume-sume tu dah.

Tiba-tiba ada suara

"Mokteh buat ape tuu"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Lepas sengah jam

jenjenjengggg

Inilah hasilnya





beliau ini memang suka kalau kena mekap

telompat - lompat tegedix-gedix laaaa

if aku cakap

cepat-cepat mandi

nanti mokteh mekap

uishh. kalau tengah tido tu sanggup bangun

padahai aku umpan je

nak suruh bangun tido p mandi

pas tu bila tengah mekap

"makteh makteh nak pakai i-cedo kale nie"

"mak teh mak teh nak bubuh lipstick yang nie"

"makteh makteh tak bubuh blacee lagie laa"

"makteh makteh nak pakai yang gunting-gunting kat mata tuu"

hadoiii

pening aku

tapi lagi pening

kalau aku tetido

dan kemudian lupa nak simpan bekas mekap atas almari

lepas bangun sure-sure akan jadi beruk tekejut

tetiba pipi gebu dah jadi kale merah

mata pun ada kale-kale

lips stick abeh patah

bedak habeh pecah

ishkk

cam nak sepak terajang je sorang-sorang

sib baek kecik lagi

















Aku dah ingat.

Dah banyak hari dah aku cuba menulis menaip mengarang dalam belog ni.

Dengan harapan terhasil la entri baru.

Tapi last-last button delete jugak yang menjadi pujaan hati.

Aku rasa macam dah lupa macam mana nak tulis belog.

Sangat ajaib perasaan itu.

Tapi malam nie.

Lepas penat berjalan ke sana sini di blog-blog manusia lain.

Baru la aku tahu.

Owhhh

Macam nie ke kalau nak update blog.

hehe.




PdanS: Samat kembali. Da lama aku x up date. Cuti-cuti meysia. Pegi orang kawen sana sini. Semua itu menjadikan aku tidak menyempat untuk berbelog.