❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, May 23, 2009

SmartTAG percuma.

Soklan2 tag dari puan yayayoyo:-

nama timangan:- (nick name kan?)
munawwarah: cikgu yang panggil. bagus aku suka klo orang aku panggel dengan nama penus
muna: kawan-kawan serata dunia
moon:kawan-kawan intenet
warock/warak: pondan-pondan ku
tong: pompuan pengidap sawan H2N2
mok teh: anak buah-buahan ku
jasnita:nick name chating(MiRC). nie waktu zaman jahiliah dulu-dulu.Pergi CC hanya tahu men mandalah tu je. bukak internet explore pon tatau. jahil betoi la.
u : laki aku laa
ibu: anak aku
kakak comel: cucu-cucu aku
anaknda: mak ayah aku




Anda seorang yang:-
perempuan-ofkus la
berjiwa tenang - sangat cool walopon dapat markah test 7/100. relax ar. Orang lain 4/100 ja. haha
penyayang - tak sampai hati nak tempeleng nyamok yg tengah isap darah aku
menggemari petai.Sumpah. Tak tipu. meh sini try bau mulut aku.



Insan teristimewa(describe naper istimewa) :-
rafie, my kazen yang beumur 4 tahun

sebab istimewa:
beliau selalu menghasut aku supaya mencuri duwet my bunda untuk beliau.
so aku tiada alasan lagi untuk mengatakan "tak leh p kedai la. kak muna tak dak duwet".
lalu aku pun terhasut.. teptiap petang makan corneto wey.
bagus jugak kawan ngan bebudak nie.



lagu kesukaan yang dilayan sekarang:
kau aku-pengaruh tengok merah putih


makanan kesukaan:-
hat orang banje. uish sume sedap weh.
mc d
yogert ciss kek
kailan ikan masin
sup tulang/ekor


warna kesukaan:-
merah ejau putis.



3 benda wajib ada dalam bag:-
mobile tangan
bekas duwet
kunci suzuki swiff kaler itam (insyaallah)



kali terakhir anda menangis dan kenapa?:-
lepas semayang zohor tadik. sedis mengenangkan dosa-dosa yang betimbun.
ok. tipu je. saj,e nak menarik pehatian lelaki beriman.
mmmm. tatau bila tp bulan lepas kot. lepas kena tinggal bas. nak balek kampung malam tu. nanges sambel meraung-raung macam baby nak susu tapi mumy dia buat bodo ja. tak guna punya mumy.


Kawan yang digemari (baca : untuk ditag):-
sume manusia yang tengah baca post.
wajib!

SmartTAG percuma lagi. Alhamdulillah.

Nie pulak dari ada.yang.takdak.


1) Copy award di atas untuk di letakkan di blog anda.





2) Nyatakan 5 fakta menarik tentang si pemberi award ini.
1. dia di panggek kak chik sebab dia kecik
2. waktu form 1 baju sekolah dia paling terang celop nila dan tak betampok weh. jelus aku
3. teptiap tahun saya wajib belaya umah beliau
4. tapi beliau TIDAK PERNAH mai belaya umah saya
5. tapi beliau penah bejanji nak mai belaya umah saya


3) Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi sendiri
sebelum memilih.
1. gila internet
2. suka windo suping
3. tak buleh tengok kasot cantek
4. tak buleh napak hand beg menawan
5. tak buleh jumpa baju seksi
6. tak suka mobie
7. susah hapal lagu
8. tak makan tempoyak
9. nak jadi polis supaya buleh pakai tudung yang macam abby
10. pecaya kepada pecintaan selepas kawen lebih membahagiakan.hikhik.


4) Anda perlu memilih 10 Penerima Award seterusnya & describe
tentang mereka.
1. encik yayayoyo a.k.a buruh kasar.
2. puan acapan. weh aku nak sangat menjengok page bru anda. tapi internt sngt slow tahek kat rumah nie. nati la aku pegi cc yer.
3. kapten luffy yang suka pink.mari minat merah pulak.
4. encik kura. awat la lam bnyk bnatang menda tu jugak la yang ang nak jadi.
5. wan bakal engineer bejaya... cuti ja musti blog pun snyap kan.
6. kurap bekurap.. saya tau anda x men blog tp sila send jawaban tag anda ke email saya.
7. aku sinderella mana tah.. nie pon x men blog gak.. cepat2 la buat blog weh
8. mak ayah aku di kampung
9. ayam itik dan lembu
10. nyamok tirop yang slalo hisap my sweet blood.

Friday, May 22, 2009

i luf my boya darat

aku ada teman lelaki

aku gelar beliau "Boya Darat"

beliau sangat setia menemani aku

ke kelas,

ke exam,

ke presentation,

ke mega mall,

ke pasat malam,

ke majlis orang kawen,

ke Teluk Cempedak,

ke mana-mana saja,



semalam aku ke pacific

aku napak pengganti boya darat aku

aku jadi sangat terkonfius

kena jadi seorang setia atau curang

tapi pengganti boya darat nie sangat kacak

lebih rock and roll

satu berkulet yang aku suka

dan 2 lagi berkulet putis

ya ampun

dalam hati tuhan saja yang tahu

aku nak

aku nak

tapi hati aku rasa besalah

aku penah janji dengan boya darat aku

kalau suatu hari nanti kamu dah rosak

kerana teruk di cabuli oleh aku sekali pun

aku akan tetap cari pengganti yang sama dengan kamu

aku tak ingin yang lain

lepas bukak beg duit

konfius aku dah hilang

mana tak nya

dah purse ada 3 kupang

sangat merendah diri

siapa la aku di hati mereka-mereka yang kacak itu

sekarang baru aku sedar

aku kena setia dan terus setia lagi







inilah boya darat kesayangan aku,

kadang-kadang aku jadi konfius,

sebenarnya merah or putih pilihan aku,




PdanS: Raya posa tahun nie aku nak beraya dengan boipren baru la.huhu. Mungkin yang merah itu.Tunggu la duwet aku masok.3-3 aku angkot. Padan muka.

Wednesday, May 20, 2009

ayam itik dan lembu di kampung

mari menghapdet belong.

yuuuhuuuuuuu.

rindu weh.

lama dah aku tak bepoya-poya dalam dunia tanpa sempadan nie.

asyik sibuk dengan ayam itik lembu kat kampung.

mana tak nya. kalo tak de aku derang-derang tu tak nak makan.

kena tunggu aku jugak yang pi suap sekor sekor.

gedix betoi. tau la aku cantek dan manja pun.

suka sikit-sikit udah le.

ok.ok.

aku bukan nak story mory tentang ayam itik dan lembu di kampung.

tapi ada menda yang lagi bahek punya.

ok. nak tau apa? pejam mata kamu-kamu semua.

pejam je la jangan banyak tanya.

ok. aku bilang 1.2.3 bukak ye.

ishk. pejam la. ketegaq betoi.

ok.

1






2





3






tadaaaaaaaaaaaaaa


Align Right



aku suka la drama nie.

sewius weh. bukan suka macam dapat sebatang coki-coki

tapi suka aku nie dah tahap gembira pabila mendapat A1 untuk paper add math.

wow. memang syok habes.

apa yang bolah aku kata kan tentang drama nie.

upss. aku berkata-kata tentang drama?

aku sedang memberi komen akan drama di tb?

wow. sila tabit hormat kepada aku.

tabit terima sijil pun bules.

owh tak tahu. meh nak ajar.

2 angkat 2 letak 2 potong 2 hulur 2 sepak 2 terajang.

sori aku dah tak ingat.

ok. sambung balek.

apa yang boleh aku perkatakan tentang drama.

kamu-kamu mesti tonton

kerana ia dapat membantu perkembangan minda bayi boleh dirangsang sejak dalam kandungan

juga menyihatkan rambut dan kulit, menguatkan tulang dan gigi.

jika ingin menonton sila menyalakan tb anda pada hari ahad jam 10.30 malam

bagi yang sibuk nak dating pada malam itu atau menghadiri majlis ugama

boleh download kat youtube. tak payah nak register. klo kat 8tv kena register.

bukak je youtube, type drama ghost season 2.

jangan gatai tangan type vidoe ida nerina dan fauzi nawawi.

nanti tubik mendalah lain.

ok. sekian.




PdanS: Bila nak hari ahad nie. Nak tengok ghost, tak sabau nak tahu kesudahan dia. Tapi sebenarnya lebih teruja mahu menonton tahik lalat manis ZA. huhu.

Tuesday, May 19, 2009

Potong Setim la kamu ini.

Kenapa nyamok suka hisap darah?

Kenapa tak hisap rokok ke?

Hisap ganja ke?

Owh tak berkemampuan.

Ok.

Hisap cerut ke?

Tolong la beralih citarasa kamu

Cita-cita untuk menghupdate blog pada malam ini

telah di bantut kan makhluk-makhluk ini.

Tangan bukan lagi rakus menekan hufuf-huruf

Tapi laju menempeleng Si Nyamoks Tirop

Sekian.

Adus.

wow lama siot aku x update blog.

tapi aku x mo tulis apa-apa

just nak letak sekeping gambar

dan kemudian senyum sorang-sorang sampai sampai sampai sampai sampai tegeliat pipi.

hahahaha



eh eh tak jadi

bukan sekeping

tapi nak tambah 2 keping lagi







Tolong jangan usha lama-lama

Haram!!

Jugak tolong jangan senyum senyum kambing plus hati bebulu

Lepas tengok gambarajah di atas!!

AMARAN KERAS KERAJAAN






PdanS: Manusai- manusia! Sila jangan benarkan lalat berak di bawah bibir anda. Ia bukan sahaja suatu tabiat yang tidak senonoh malah akan membuatkan saya tegoda milihat anda!! Ouchh.. hahaha. Ghost seround!!!!!