❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Menulis blog hanya untuk suka-suka. Menulis tentang kehidupan sehariannya yang sangat peribadi dengan harapan tiada siapa yang membaca. Baginya "Blog ku diari ku". Kadang-kadang suka memberi pandangan dan berkongsi sesuatu supaya Si Pembaca mendapat manfaat dan beliau beroleh ganjaran. Ditulis dengan hati, jadi, apa yang anda baca, itulah yang hatinya sedang katakan. Tiada paksaan untuk membaca, mengikuti mahupun mengStalk blog ini. Terima kasih kerana sudi bukak dan baca kisah hidup beliau.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, April 26, 2009

Mari "Take 5" yang last-last jadi 50min.

Bila mata mula kabur melihat angka-angka

Tangan mula pandai mencuri tulang

Otak mula menjadi tepu

Saat itu hidup menjadi tidak menentu

Kecelaruaan bermula

Keserabutan menjelma

Kegilaan??? owh jangan laa.

Aku waras lagi.

Tiba-tiba hati berbisik sesuatu

Lalu

Mata rakus mencari screen bercahaya

Tangan terus menggengam tikus yang tidak berjantina

Otak hanyah ada satu tujuan

BLOG SEROUNDDDD!!!!

huhuhu






PdanS: Busam mentelaah. Lalu melihat gamba-gamba di pester sendiri. Sahabat. Balok. Hari raya. Kehidupan di UMP. Semua ini buat aku rasa rindu akan masa lalu. Buat aku tersenyum. Thanks sahabat atas semua kebaikan yang kamu berikan walopon aku nie konon-konon mulut lezer la bak kata korunk. Di ulangi konon-konon kan? Tak benar kan? hahaha.. "Pondan-pondan ku! Mari berkurang hajau lah sesama kita agar hidup terus di liputi selaput bahagia"

Pejam celik yang tak terasa lajunya.

Pejam celik pejam celik

Dah abis satu sem kan(lajunya putaran bumi yang burputar pada paksinya yang sedikit condong pada 17.9 darjah)

Dah abis duwet PTPTN yang masok dekat-dekat nak 2libu tu kan(buat apa pun tatau laa.Owh baru tingat. aku pergi haji ari tuh. patot abeh.huhu.alasan)

Banyak menda suka duka sedih gembira bahagia lara bermuram durjana sadis hiba pedis manis masam masin dan lain-lain perasaan yang tak bules nak di gambarkan dengan penulisan (contohnya : perasaan bila tepaksa tahan nak u'uk sebab ayer takdak. Cam ne ek nak tulis. Tak kan rasa pedih ulu hati kot. ush tak sama tuh. tatau la aku)

Apa yang aku dah buat ek sem nie?

Jom heboh untuk 2 hari berturut-turut, Mengahadiri Encik MU kawen, Menghadiri Kakaknya si yayayoyo kawen, bla bla bla bla bla bla bla bla....

Dah dah tak payah nak gedix-gedix buat rumusan tetang "semII 08/09". Banyak lagi keje yang tak bereh.

Kamu di jemput untuk membuat rumusan tentang 2 paper lagi yang belom di duduki. Jemput ye. Jangan segan-segan.

Len kali la aku post kan tetang "semII 08/09".



PdanS: Yey yey aku balek kames niee... yey yey cuti 2 bolan. brapa bolan??? 2 bolannnn !! hahahaha. Tapi beli tiket siang!! Naek 9 pagi sampai 6.00 petang!! Kalo malam tak pa la jugak. Bules tido tido dan tido lagi. Nie siang!! Hadoiyaii.. Mati la kutu-kutu aku. Penat je aku bela sampai baligh, didik sampai pandai ngeja.

Saturday, April 25, 2009

Cintai lah aku seperti aku menyintai mu

Kenapa seorang wanita perlu ada perasaan seperti ini.

Owh. Najis kupu-kupu betul kamu ini kan.

Suka! Tapi dalam masa yang sama benci aku meluak-luak.

Arhhhhh..

OK. OK. Relax.

Kamu kan seorang yang cool

Besabar. Ok.

Kalau ada jodoh tak kemana

Tapi

Kenapa beliau terlalu kacak nak mapuh dan enseng giler babun sangat

Sehingga aku perlu menjadi sawan itek lalu ayer liur meleleh-leleh bila memandang beliau

Adusss...

Sekarang baru aku faham

Apa itu

Cinta pendangan pertama


KASIH

Cinta kita "Bukan Cinta Biasa"

Kisah kita seperti " Satu cinta dua Jiwa"

Kesetiaan ku "Usah diragui"

Merindu mu manambahkan lagi "Gelora asmara"

Menyintaimu memberi satu "Kedaimaian"

Memiliki mu menjadi "Satu Harapan"

"Percayalah"

"Ku Milikmu"

"Untuk Selamanya"

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hahahhahaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jiwang tak???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


BELIAU SANGAT KACAK DAN GANTANG KAN???











PdanS: Aku tak pernah membenci beliau. Yang aku benci, 2 jejaka yang tak kurang ketanpanan nya, iaitu "Si Akaun bank islam" dan "Si maybank". Mereka berdua menjadi penghalang kepada cinta suci lagi tulus aku ini. Sekarang nie je aku benci mereka-mereka berdua. Tapi apabila tiba semester hadapan dan kuliah telah selamat berlangsung dengan jayanya selama 2 minggu, waktu itu, aku pasti mencintai mereka semula lebih dari aku mencitai LV. hahahahaa. Sungguh adil kasih sayang yang kamu curahkan yee....

Saturday, April 18, 2009

Masa itu bukan platinium tetapi emas !!

Bila paper tinggal sari lagi + baru15% setadi AKA membaca calculation

Baru la pandai nak menghargai masa

Aset tengok jam


Nak makan pun rasa dah tak sempat

Tak bules tak bules nak setadi


Nak mandi pun ishk bazer masa nie

Aku dah la mandi 3 jam sengah

Tak bules tak bules kena setadi


Nak balas sms pun mmm mingu depan la aku reply ye

Sebok nieee nak mentelah


Nak begusip dengan rumet pun pk 2,3 kali

Ishk banyak lagi kena cover nie


Nak begelak ketawa dengan mereka pun

Dah jadi tak ikelas sebab hati tak tenang

Mengenangkan ketebalan buku teks yang perlu di scan ke kapla



Hadoiiiyaiiiii

Nabil... nabil...(tiba-tiba???)

Kenapa kamu tak peluks aku time ABPBH(tiba-tiba lagi???)

Tiumm pun aku kasi tau!!!hahaha(sori.penulis sedang kecelaruan fikiran dan kekacauwan jiwa setelah nentelaah melebihi 1jam)

Tapi kita tawen dulu la (penulis masih tahu membezakan dosa dan pahala)

Aku tak suka mencontohi kafer kuraish (penulis menjadikan Rasulullah SAW sebagai contoh dan idolanya)

Ok.Fine

Kembali ke topik asal

Sebenarnye nak tulis



Hadoiiiyaiiiii

Aku...aku..

Kenapa la mahu menjadi seurang Engineer

Nie la padahnya. Setadi dan setadi lagi.

Kenapa tak jadi awek Nabil ke

Bini nabil ke

Menantu Kak Jah ke (sebab kawen ng anak dia name..mm..hehe..malu nak sebot)

Jiran sebelah nabil ke (dan secara tidak sengaja nabil telah jatuh hati kepada jiranya)

Ex-girlfriend kepada nabil ke (dan tiba-tiba ex-boyfriend mahu kembali kepada ex-girlfreind dia)

Adik angkat nabil ke ( dan secara tidak di duga abang angkat telah lama menyimpan hati kepada adik angkatnya)

Wanita yang di paksa kawen ng nabil ke (owh..tulum la paksaaaa!!)

Ok. Fine lagi.

Kembali ke pangkal jalan

Sila mentelaah ye penulis




PdanS:Kemsel la cita-cita nak kawen ngan nabil. Dia dah tak teruna dan tak suci kerana memeluks awek dia secara tidak sengaja.Kalau disengajakan tu mmmm aku tak kesah laa! hahah.. Begitu mudah kamu menilai tahap keterunaan seorang jejaka yaa. Semudah membaca kali kali 2 dan menyanyi lagu Selamat Hari Raya sambil melarikan picing ke Siam.

Friday, April 17, 2009

Belilah barang buatan Malaysia

6.17 menet pagi

Sampai di tanah gersang UMP

Woww gumbira dan gumbira

Ya ampun memang masin la mulut aku

Gersang betoi

Ayer tak dak dah 4 hari !!!

Sialan betul kailan ikan masin itu

Tapi tak pa

Gumbira dan gumbira lagi



Nak syulat

Ayer??

Pusing satu UMP

Sib baek jumpa

eeeeeeeeeee

Belumut !!!

Tempat adis mengawan !!!

Tapi tak pa

Gumbira dan gumbira lagi dan lagi



Tengok jadual peksa

Isnin = Geotechnical Engineering

Hari nie = Sabtu

Ilmu penuss di dada??

owh tidak

Penuss mende lain

hahaha

Tapi tak pa

Aku tetap akan

Gumbira dan gumbira lagi dan lagi




PdanS: Mamak, tolong bagi Exora kurang manis satu yaaa..Susu taruk labih sikit.. Kasi kau-kau punyaa...........

PdanSlagi:Nite.NakKadoTidorKuYangTerganggunDekKeranaKarosiBasYangTakBerapa
NakEmpokDanDiselangiDengkurangMerduSicantekManisDisebelah.

Yekew?TapiKenapaTakSapaiSengahJamNekBasDahTetidoww
PastuSampaiTolGambangBaruTesedauu? Keajaiban apakah ini?


Saturday, April 11, 2009

Beyonce ke Malaysia !!

Dengar sini semua orang kampung ku !!!

Aku nak balek esok malam

Sila adakan jamuan besar-besaran

Bagi meraikan kepulangan aku

Juga sila adakan mini konsert ala ala HotFM Mini Jam

Artis hiburan tanah air seperti Jeslina Hashim, Jeffridin, Jalil Hamid, Julfekar perlu di undang

Menjemput Beyonce juga amat di galakkan

Menumbangkan 3 ekor kijang, 2 ekor kancil, 7 ekor ayam belanda adalah sunat muakad

Wahhhh!! Sangat terharu biru langit hari ini

Terima kaseh orang kampung atas kesemua ini

Hanya tuhan saja yang bise(Dr Achmed dr Indon ckp) membalasnya

Nah aku hadiah kan satu lagu buat kalian

Tapi sori lah aku tak bules nyanyi

Nyanyi sendiri-sendiri laa yee

Haa !!! Suruh tomak pun bules gak

Suara dia dah tak sengau macam dulu

Tak caya cuba undi dia untuk OIM


Apa khabar orang kampung
Lama sudah tak berjumpa
Minta-minta semuanya
Di dalam sihat sejahtera

Apa khabar orang kampung
Bilakah dapat berjumpa
Kirim-kirimlah berita
Janganlah senyap sahaja

Orang kampung merantau jauh
Mencari ilmu di kota
Orang kampung merantau jauh
Mencari rezki di kota

Asal ada kemahuan
Semua jadi kenyataan

Cukuplah sampai di sini
Lain kali cerita lagi
Doa restu untuk kita
Panjang umur kita berjumpa



PdanS: Cissss.. Semangat tahek betoi.. Baru pesan tiket kat orang. Tak tau ada ke tak tiket nya. Tapi dah excited tahap, tahap mmm tahap tahap kualiti air sungai pahang!! Sekian. Daaa.

Friday, April 10, 2009

Orang dan Kita

Kadang-kadang

Bila orang tak di tempat kita

Orang tak tahu apa yang kita rasa

Orang hanya tahu menunding jari

Atas kesalahan kita yang mereka cuba timbulkan

Tapi kita tak rasa itu satu kesalahan

Siapa yang betul

Orang atau kita

2-2 ada sebab yang tersendiri

Dalam hidup ini

Mereka-mereka di luar

Akan terus mencari di mana salah kita

Cuba meujudkan sesuatu yang tidak pernah ada

Dan kita

Hanya perlu bijak memberi 1001 jawapan



Aku

Manusia yang malas nak berperang mulut

Tak suka nak begaduh sebab benda yang sangat bodoh itu

Terus menjawab

"A'a aku la yang bersalah dalam hal nie"

"Aku la yang paling jahat"

"Puas hati kamu?"




PdanS: Mimpi aku semalam--> Makhluk tuhan itu tidak senang akan kebahgiaan yang aku kecapi waktu ini. Lantas mahu melihat aku sedeh dan bermuram durjana. Memang durjana betul makhluk itu. Tapi ini kan mimpi. Hahah. Macam-macam langkah di atur untuk menghancurkan hidup aku. Tapi sayang tuhan lebih mengetahui. Aku terselamat dari segala taktik kotor yang mereka rancangkan itu. Lagi menyedihkan makhluk itu adalah mereka-mereka yang tersayang yang berada di sekeliling aku. Sampai hati kamu. Tapi ending mimpi tu aku kawen?? Hadoiiyaii Pendekar bujang lapok betoii la kamu nieee... hahahah

Tidak seperti selalu-selalu

Busan la pulak malam nie.

Tak tau nak buat ape

Slalu-slalu bizi nak mapuh

Keja yang nu yang ni

Malam nie bila da free

Tak tau nak buat apa pulak

Budak-budak nie tak mo muat discussion ke

huhuhu

Dah jadi rutin harian

Discussion teptiap malam

Pas tu bila malam nie tak dak

Cam ajaib-ajaib jaaa

Sebelom nie lepaih isyak ja

Dah tak da kat bilik

Aset melepak bilik orang

Siap kan hat tu hat nie

Bila dah busan ni

Baju yang da basuh pun

Rasa cam nak p basuh lagi

Nak iron baju kurung la

Tapi kelaih mana ada dahh

Haaa!!! packing barang untuk cuti panjang

Masalahnya ujung bulan nie baru nak balik

T kemas tak dak baju plak nak pakai

Nak lepak bilik pondan-pondan ku laa

Tapi suma p kelaih huhu

Nak tengok citaa laaa

Eeeeee baik aku men tenet

Tapi dah malah ngadap laptup dah

Arhhhhhh

Tak dak keja pun tensen gak kan

Ishkkk tak paham aku

hahahahah

Aku rasa aku nak kemaih loker la

Walopon baju-baju aku

dah tersusun rapi lagi teratur

Thursday, April 9, 2009

Toyol !!!

Busan nye menanti

Bila nak jam 10malam nie

Ape?Ada apa jam 10??

owh.. test !

Hebat kan.

Lagi hebat sebab open book

So

Disebabkan malam jumaat yang penuh keberkatan

Tabiat gemar membela toyol harus di kikis

Amal Makruf Nahi Mungkar

Alhamdulillah

Hik Hik Hik Hik






Setam ku yang sangat sumel



Jangan sesekali kamo coba menjadi manusia yang bertopengkan
SYAITONNIROJIM


Tapi kalo nak pakai topeng macam nie
mmmmm
jangan. jangan. nati i tegoda u.
ouchhh...
Owh abg Amuk kuww!!!
ku tunggu janda muuu!!!





PdanS: Tiemkiu En Azizan yang sumel sebab menjadikan test malam ini open book
. Muah. Muah. Muah. huhuhu

Wednesday, April 8, 2009

Minggu mengterkeGILAankan!!

Letihnya badan

Tepunya otak

Serabainya diri

Kabus Serabut nya aufa????

Eh silap

Serabut je

Serabutnya minda

Sakitnya kapla

Lalinya mata

Lenguhnya tangan

Longlainya badan

Bepeluhnya ketiak??Perlukee??



Cepat la habis minggu nie

Cepat la habis sem nie

Cepat la habis final exam nie

Cepat la jumpa jodoh?? Ade kaitan ke???




PdanS : Sangat mendambakan cuti semester yang panjang agar dapat menabur bakti di Tesco lantas tercapailah hasrat memiliki Padini, Levi's, Nikon, dan kemewahan-kemewahan yang lain yang sudah tentunya membazer duwet jah beli. Jugak mendambakan cuti semesta kerana mahu menghadiri majlis perkahwinan teman sepermainan masak-masak, sepermainan aci ligan, sepermainan cikgu-cikgu, sepermandian parit belakang rumah !!! wahh.. rindu zaman kanak-kanak rebina ku

Saturday, April 4, 2009

Ok. Da siap !

Lapaq la

Ishk

Rasa cam ngidam

Ngidam Tom Yam kat Sara Thai

Ishk

Sewius weh

Tak dak ka mana2 manusia nak ajak aku p sana

Ajak la cepat



Tapi aku lapaq ini jugak
Hadoiiiii
AyaThavaa!!!
Lama dah tak p



Baca doa dengan begitu kuat dan lantang sambil menadah tangan dengan penuh kesyukuran sangat bagus untuk menarik perhatian lelaki kacak yang berada di meja sebelah.




Ain golek madu berempah sangat gembira berada di sisi temannya
(eeeeeee BOLAT la temannya itu)



PdanS: Memang setan betoi la iblis nie. Aku baru nak blajaq bejimat cermat amalan mulai.




Friday, April 3, 2009

Mak dan Nyah

Siwus nyahhh!!

Mak tak tipu!!

Mak sangat sibuk nyah!!

Ape nyah??x cayee??

Jap-jap.

Tengok nie




Ok. X clear sangat kee??

Jap.Jap.








Nie jelas terang lagi bersuluh.

Amek kau nyaahh.

Padan muka

Dah tak bules bepuya-puya ngan mak dahh

Nyah!! kau pegi la club sorang2 mingu depan yee

Mak sibuk

Tak bules nak teman kau nyah

Kim salam sayang peluk cium kat anak-anak ikan

Bapak-bapak ikan pun sekali yer

Kau bagi tau la kat Tokey club

Mak tak bules datang keje mingu depan

Pandai-pandai la kau cover ye nyah

Cakap je mak pegi Siam buat operation

Musti dia suke nyee

Ok nyahh

Babai nyah

Assalamualaikum !!



PdanS: Tulum-tulum. Dan serabut. Banyak keja wehh!!! Sapa nak amek la sengah. Aku tak mo tamak-tamak dah. Nak amek semua pon x paa. Aku lagi suka. Free ja aku bagi. Tak yah bayaq punn!!!


Wednesday, April 1, 2009

1 April

Pandai sungguh Unibesiti aku

Mengapril Foolkan student-studentnya

Semalam sibuk announce sana sini

Electrik akan di tutup

Pada 1 April 2009

Dari jam 9 pagi sampai 5 petang


Tapi hari nie

1 April 2009


Sejuk je aircond Library

Time aku pergi ziarah jam 9.37 pg tadi


Boleh nampak je lagi muka nani

Time aku pergi fakulti jam 9.45 pg tadi


Clear je lagu dangdut orang kafe pasang

Time aku tengah beli makan jam 10.26 pg tadi


Berangin je bilik aku

Tengah hari tadi


Best je aku men internet

Petang tadi


Tapi bagus jugak April Fool cam gini

Terbatal lah presentation PSM aku

Terkansel lah pejumpaan bersama PA aku (tah ape2 betul)

Rumet-rumet aku pun bahagia

Terbongkang sampai tengah hari

Sebab kelas batal

Sempat lagi pergi bekelah kat pancing

Alasan tak nak duduk bilik

Panas.

Bagus.Bagus.

Memang hebat ya

April Fool kamu

Wahai UMP




PdanS: Penat mak tunggu tau. Memang mak tetipu la nyah oiii.